Prva izjava Mila Đukanovića nakon smrti Amfilohija!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.10.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uputio je danas popodne povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

On je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i istakao da je on kao velikodostojnik SPC bio akter i svedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog veka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije.

RepublikaFoto: facebook.com/Mitropolija
Mitropolit Amfilohije

"Ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija. Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem", naveo je Ðukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.


On je saosećanja izrazio i mitropolitovim najbližima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading