Dodik o glavnom neprijatelju Republike Srpske: Građani od NJEGA imaju samo štetu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.10.2020

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku da je za sve ove godine mogao bar jednom da pročita Dejtonski mirovni sporazum.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

Dodik je naveo da je u tom sporazumu, između ostalog, opisana i njegova uloga u BiH.

Umesto što čita federalnu štampu i informiše se po kabinetima bošnjačkih političara, bolje da je pročitao Dejtonski sporazum, kazao je Dodik.


- Da je to učinio video bi da su Međunarodni pakt o ekonomskim socijalnim i kulturnim pravima i Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima deo ustavnog ustrojstva BiH jer su sastavni deo Ustava BiH. Da je pročitao Ustav BiH video bi da upravo ti dokumenti garantuju pravo naroda na samopredeljenje - rekao je Dodik komentarišući izjavu Incka da "entiteti postoje samo na osnovu Ustava BiH".

Dodik je rekao da Inckovo ponašanje na mestu visokog predstavnika, osim što je suprotno Aneksu 10, koji ga je i doveo u BiH, ne doprinosi ni stabilizaciji ni napretku BiH i potpuno je jasno da je Incko svih ovih godina "bošnjački lobista".
 


- Incko bi morao da zna da je međunarodni sporazum kojim je nastala BiH stariji od izjava Saveta za implementaciju mira ili njegovih proizvoljnih tumačenja i da je kršenje Dejtonskog sporazuma krivično delo - istakao je Dodik.

Komentarišući Inckove, kako kaže,pristrasne i netačne izveštaje koje šalje Savetu bezbednosti UN, to, primećuje, nije ništa novo i "jasno je da takvim izveštajima on sebi produžava politički život u BiH za astronomski visoku platu koju više ni na jednoj tački zemljine kugle ne bi mogao da dobije".

- Kada je već toliko novca dobio na račun ničega u BiH dobro bi bilo da već jednom počne da zarađuje platu, za početak tačnom interpretacijom Dejtonskog sporazuma, Ustava BiH i svih konvencija koje su ugrađene u njega - rekao je Dodik i dodao da je ovako svima jasno da Incko dobro živi optužujući Milorada Dodika i Republiku Srpsku i da njemu takva situacija savršeno odgovara.

- Građani i Republike Srpske i FBiH od njega imaju samo štetu u svakom smislu - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading