U Crnoj Gori je minut do dvanaest: Svi resursi su još uvek u rukama Mila i DPS

Autor: Borba.me, Republika

Svet

28.10.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da svaka partija treba da iz svojih redova predloži kandidate za ministarske funkcije i to je politička azbuka. Jer, narod i država više nemaju vremena za čekanje. Nemaju vremena za nekakve navodne komisije koje će utvrđivati nečiju stručnost ili kompetenciju. Vreme nam neumitno curi, da bismo se sada igrali profesora i studenata, dok država tone, a DPS i dalje koristi sve resurse. Zaista, niko više nema strpljenja za raznorazne igrarije i igranja sastavljanja Vlade.

Zdravko Krivokapić

Mandatar je dobio mandat, sam je delegirao sa svojim timom resore partijama i oni su to prihvatili. Ostaje onaj lakši deo posla. Da se u par dana zakažu stranački organi tih partija, koliko danas ili sutra, utvrdi lista kandidata i već u ponedeljak ili utorak bi mogli dobiti novu Vladu. Pre svih rokova koji su postavljeni, što bi bila snažna poruka narodu koji je glasao promene.

Svaki sat je važan i nema se više vremena za gubljenje. Svako odugovlačenje i mrcvarenje, ispitivanje pred nekakvim komisijama (ko je stručan i kompetentan da predlaže i delegira ljude u komisije) ide na ruku režimu DPS-a da i dalje krije tragove svojih nepočinstava. Ako neko krene da meri opoziciona krva zrnca kandidatima, vadi bris iz grla i time dokazuje da li je neko stručan ili nije, i da i dalje mrcvari proces formiranja Vlade, bojimo se da će to samo pogoršati ionako tešku situaciju.

Jer, komisije i zborovi nisu utvrđivali kompetentnost i stručnost ko može da bude kandidat za poslanika kada su se sastavljale liste, niti je uvrđivana kompetentnost nosioca bilo koje liste, pa je deplasirano o tome pričati u vremenu kada je svaki sekund važan i nemamo vremena za dalje gubljenje. To do danas niko nije ni pominjao da će nekakve komisije nešto utvrđivati, to je sad neka niva umotvorina. To nije pisalo ni u jednom programu partija koje su pobijedile na izborima, da će komisije sastavljati Vladu. A svi znamo da je bilo boljih kandidata i za nosioce liste i za poslanike, ali šta je tu je, svi ovi ljudi su pobedili, pa od njih treba sastaviti Vladu.

RepublikaFoto: eStock
Partija Mila Đukanovića u svojim rukama još uvek drži sve resurse

Dok stranački organi u ovih par dana ne predlože kadrovska rešenja, mandatar bi trebalo da javnosti saopšti koji su najvažniji ciljevi Vlade. A narod je te ciljeve odredio glasanjem na izborima, kada je DPS poslao u prošlost. Umesto propitivanja pred komisijama, zborovima ili kakvim već ispitnim organima koje neko planira da servira da bi se postupak sastavljanja Vlade odugovlačio, jasno i glasno treba da se saopšte prioriteti rada Vlade. Treba zasukati rukave i krenuti u posao. Narod ne zanimaju komisije i zborovi, propitivanja i pisanje eseja na zadatu temu. Narod interesuje pravda. Da li će tajkuni koji su opljačkali državu završiti iza rešetaka? Hoće li odgovarati svi koji su pljačkali narod i državu? Hoće li se otkriti svi oni koji su se ogrešili o zakon? Da li će se rasvetliti ubistvo Duška Jovanovića?

 

Ko može da se uhvati u koštac sa ovim i drugim stvarima, taj treba što pre da krene u akciju, ozdravljenja države i društva.

Vremena za čekanje više nema. Jer, već sjutra može biti kasno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading