CRNA GORA UVODI NOVE RESTRIKTIVNE MERE: Nema više odlaska kod komšije, a zatvaraju se i kafići i kafane

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Svet

17.10.2020

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stopa obolevanja od koronavirusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u grupu tri opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere i to: zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, pišu Vijesti online.

- Trenutno nema opština u kojima je stopa obolevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumevala i zabranu kretanja u periodu od 22:00 do 05:00h časova - saopšteno je iz IJCG.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading