OD DANAS BOSNA I HERCEGOVINA NE PRIZNAJE KOSOVO! Dodik izvojevao veliku pobedu za srpski narod

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.10.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosna i Heregovina od danas zvanično ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, odnono Predsedništvo BiH je glasanjem odbilo da prihvati predlog odluke kojom je to traženo.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

To je danas na konferenciji za novinare saopštio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Podsetio je da je predlog da se prizna kosovske nezavisnosti usvojen na prošloj sednici Predsedništva sa dva glasa, a na inicijativu hrvatskog člana Željka Komšića.


S obzirom na to da nije postojao konsenzus, o toj odluci se moralo ponovo glasati.

- Današnjom odlukom Predsedništva glasanjem je odlučeno da BiH ne priznaje nezavisno Kosovo, odnosno da je odbijen predlog da BiH prizna Kosovo - rekao je Dodik.

On je objasnio da je Komšić pokušao da povuče raniji predlog, što nije bilo moguće, jer njegova inicijativa vise nije bila u formi predloga, već odluke.
 

- Tokom glasanja Džaferović je bio uzdržan, a Komšić nije glasao - rekao je Dodik , koji je bio "PROTIV" i to sada formalno pravno znači, objasnio je, da je Predsedništvo odbilo predlog odluke o priznanju kosovske nezavisnosti.

Dodao je da je veoma zahvalan Komšiću, koji je uopšte pkrenuo to pitanje, jer, kako kaže, do sada je to bilo veoma konfuzno - jedni su govorili da priznaje, a drugi da ne priznaje.

- Od danas zvanično BiH ne priznaje Kosovo - naveo je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading