PRETE SVEDOCIMA KOJI SU VIDELI OTMICU BIZNISMENA: Hoće na svaki način da izvuku tužiočevog sina!

Autor: B. K. - K. I.

Svet

10.10.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se čini da se zataška uloga Alekse Stankovića, sina vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića, u otmici i pokušaju iznude novca od srpskog biznismena Srđana Kneževića, vlasnika "Knez petrola".

RepublikaFoto: Instagram
Drugari: Aleksa Stanković i Milo Đukanović

U tome se ne preza ni od čega, pa je tako mafijaš Milan Kaloštrović, koji je satima maltretirao i tukao žrtvu, pušten iz pritvora u Srbiji i vraćen u Crnu Goru, prema svemu sudeći, da ne bi progovorio i otkrio ko je još bio s njim. Takođe, kako saznaje Srpski telegraf, svedocima koji su prisustvovali celom događaju jer su došli na poslovni sastanak s Kneževićem, navodno dobronamerno je sugerisano da paze šta pričaju i da ne pominju Stankovića. Konačno, mada ne i najmanje važno, policija Crne Gore u javnost je plasirala dva snimka, ukupno duža jedva nešto od minuta, na kojima nema Stankovića, iako postoji kompletan snimak događaja, sa tri lokacije, na kojem se tužiočev sin i te kako vidi.

Kako je naveo Srđan Knežević u izjavama policiji i tužilaštvu, koje je potvrdio i našem listu, vlasnici firme "Vending" iz Beograda, a reč je o ocu i sinu, imali su sastanak s njim u kafiću "Hemingvej". Njihov razgovor prekinuo je Milan Kaloštrović, koji je Kneževića odveo u obližnju zlataru, gde ga je maltretirao i tukao. Knežević se vratio u "Hemingvej", gde su mu na stolu ostala dokumenta, i ponovo seo sa vlasnicima firme "Vending". Kada je ponovo došao Kaloštrović, sa Stankovićem, četvoricom policajaca iz njegovog obezbeđenja i tužiocem Nikolom Boričićev, maltretiranje je nastavljeno, a otac i sin su sve vreme bili za stolom sa Kneževićem, Kaloštrovićem i Stankovićem. Ipak, kada ih je Srpski telegraf u petak pozvao, nisu želeli bukvalno da kažu ni dve reči.

Kako se zataškava

1. Milan Kaloštrović uhapšen iste večeri posle incidenta, pušten posle samo dva sata, nakon "intervencije s vrha"

2. Kaloštrović, koji je uhapšen u Beogradu deset dana kasnije, nakon ilegalnog ulaska u Srbiju pod lažnim imenom, pušten iz pritvora i vraćen u Crnu Goru

3. Svedoci koji su sedeli za stolom sa žrtvom i otmičarima naprasno zanemeli

4. Policija Crne Gore pustila dva kratka dela snimka maltretiranja u ukupnom trajanju od minut i nešto, na kojima se ne vidi tužiočev sin. Ceo snimak traje sat i 26 minuta i na njemu se jasno vidi Stanković

Sin, vlasnik firme "Vending", čim smo se predstavili, unezverenim glasom je rekao:

- Ne mogu da razgovaram, ne mogu. Idem na neki pregled, ne mogu da pričam.

Slično je reagovao i njegov otac nekoliko minuta kasnije jer ga je sin očigledno zvao u međuvremenu.

- Nemam nikakvih izjava za vas - rekao je i prekinuo vezu.

Tako smo ostali bez odgovora na pitanja da li im je neko sugerisao da je bolje da ćute, ko je to bio i čime je "potkrepio" svoj zahtev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading