LINČ U CRNOJ GORI SE NASTAVLJA: Krivične prijave protiv SRPSKI SVEŠTENIKA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.10.2020

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Nevladinog udruženja Crnogorski zbor u sredu su Osnovnom tužilaštvu u Baru podnete dve krivične prijave protiv sveštenika Srpske pravolsavne crkve, koji su 4. oktobra služili moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira povodom početka školske godine i učiteljice Rade Višnjić, koja je đake OŠ "Jugoslavija" pozvala da joj se pridruže u molitvi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Litije u Crnoj Gori (Arhiva)

Advokat Nikola Belada, koji je u ime Crnogorskog zbora podneo krivične prijave, rekao je za Dnevne novine da su sveštenici prekršili član 287 Krivičnog zakonika Crne Gore kojim je precizirano da će lica koja ne postupe "po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje opasne zarazne bolesti", biti kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Belada kaže da se učiteljica, koja tvrdi da nije pozvala decu, nego ih samo obavestila o "događaju", takođe ogrešila o Krivični zakon i to o član 417, kojim je definisano postupanje u slučaju nesavesnog rada u službi, prenosi portal RTCG.

 

- Učiteljica kaže da u porukama koje je prosledila nema poziva učenicima da idu na moleban, ali to nije tačno. Ona je doslovno napisala da bi volela da joj se pridruže. Šta je to nego poziv - komentarisao je Belada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading