Dodik opoziciji u Srpskoj: Naša vlast nije ni nalik onoj koja je izgubila u Crnoj Gori

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.10.2020

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To što radi opozicija iz Republike Srpske (RS) po Crnoj Gori je otužno. Misle da će ih slika s pobednicima izbora učiniti pobednicima izbora u Srpskoj", poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Milorad Dodik

Komentarišući potez opozicionara iz Republike Srpske, koji su se proteklih dana u Crnoj Gori sastajali s liderima tamošnjih pobedničkih partija, kao i s mitropolitom Amfilohijem, povlačeći paralelu sa idućim lokalnim izborima u BiH, Dodik je u intervjuu za Srpskainfo rekao da niti su oni slični opoziciji Crne Gore, niti je vlast u RS nalik onoj koju su u Crnoj Gori pobedili.

Dodik je ocenio da je najsmešnije to što upravo oni koji su tražili da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović u jeku krize dođe u BiH sada obilaze partije koje su tamo pobedile Ðukanovića.

Na pitanje šta očekuje od nove vlasti u Crnoj Gori, Dodik je odgovorio da očekuje da nova vlada Crnu Goru učini boljim i pravednijim mestom za život svih građana, posebno Srba, koji su trpeli različite vidove napravde u Crnoj Gori tri decenije, prenosi RTRS .

- Po pitanju Republike Srpske, očekujem bolju saradnju nego što smo imali s Crnom Gorom u prethodnom periodu. Mi smo ne samo susedi, mi smo braća, rođaci i kumovi s dve strane granice. Ako je to tako, a jeste, onda i moja očekivanja idu u tom pravcu - istakao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading