SKANDALOZNI NAPADI IZ ZAGREBA: Hrvati haluciniraju stvaranje "velike Srbije", a za sve krive Vučića?!

Autor: Republika

Svet

01.10.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja čiju je realizaciju pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja ima za cilj jačanje ekonomskih odnosa zemalja u regionu, sada i podršku Vašingtona - tzv. mini Šengen, očigledno ne odgovara Hrvatima, pa tako zvanični Zagreb veoma maliciozno pokušava da tom konceptu dodeli političku konotaciju potencirajući izmišljenu priču o "obnovi Jugoslavije" i stvaranju "velike Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naime, hrvatski mediji u, čini se, orkestriranoj kampanji koju vode protiv Srbije i njenog predsednika, svakog novog puta odlaze sve dalje... Sada su počeli da plasiraju neosnovane informacije o navodnom formiranju "velike Srbije" ne kojem radi Aleksandar Vučić?!

Jedan hrvtaski medij u kompleksnoj kolumni bavi se ovom temom i navodi sledeće:

- Od dana kada se u krvi raspala, Jugoslaviju, doduše pod drugim nazivima, međunarodna zajednica želi na ovaj ili onaj način obnoviti. Ne, dakako, doslovno obnoviti bivšu Jugoslaviju, naime, nemoguća je Jugoslavija u kojoj milicionar s petokrakom na čelu stoji ispred vaše kuće kao nekad, ali okvir koji bismo mogli nazvati “regija kao treća Jugoslavija” ne samo da nije nemoguć nego se na njemu radi punom parom. Pogledajmo dokle su dogurali - tvrdi autor teksta.

Tu se optužbe ne završavaju, naprotiv kroz tekst postaju sve oštrije!

- Dakle, što su sada novo Srbi smislili? Prije nekoliko dana srpski ministar obrane Aleksandar Vulin dao je intervju beogradskom listu Pečat i u njemu otvoreno istaknuo da je osnovno srpsko polazište nastavak borbe “za ujedinjenje svih Srba u jedinstvenu državnu i političku zajednicu”. On je eksplicitno rekao da “Srbi imaju prirodno pravo da za sebe traže ono što su uvijek davali drugima. Pravo da se ujedine i žive zajedno - navodi Dnevno.hr. 

Do kraja teksta, iznosi se niz teorija zavere o tome kako je ekonomsko ujedinjenje zemalja, samo korak ka onom političkom i kako će Srbija imati najviše koristi od svega toga, pa se zato Vučić pojavljuje kao promoter te ideje.

- Cijeli prostor imao bi karakter bescarinskog  područja, granice bi se prelazile s osobnom iskaznicom, uvela bi se jedinstvena radna dozvola i ukinule bi se sve trgovačke barijere među državama. Pokušala bi se, dakle, ekonomski kopirati Europska unija. Politički gledajući, svi bi Srbi nominalno dakle živjeli u jednoj državi, svi osim hrvatskih Srba. Stoga se poseban pritisak i očekuje na Zagreb, ali ne prije negoli se zamišljeni “mini-Schengen” ne postavi na noge. Tada bi se Hrvatska vabila gospodarskim benefitima koje bi kao najrazvijenija mogla imati na tom, tada zajedničkom tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading