FORMIRA SE ANKETNI ODBOR U SKUPŠTINI: Milo beži dok još imaš gde, ne gine ti ZATVOR!

Autor:

Svet

01.10.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milu se crno piše! Zdravko Đukanović, advokat biznismena Duška Kneževića, najavio je da će biti zatraženo formiranje anketnog odbora koji bi trebalo da se pozabavi imovinom, tajnim računima i poslovima aktuelnog predsednika Crne Gore. Kako je rekao, za početak se mora istražiti poreklo 1,5 miliona evra na jednom kastodi računu.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

- Preporučujem Đukanoviću da hvata prvi avion i beži i to negde odakle neće biti izručen novim vlastima Crne Gore. Samo od reketa godišnje je uzimao 150 miliona evra - oštro je poručio Knežević, koji je otkrivanjem afera poprilično doprineo Milovom padu.

MINA IZ SDP

Kako je Srpski telegraf već pisao, i lideri pobedničke koalicije u Crnoj Gori, a pre svih čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević najavljivali su istragu o poslovima porodice Đukanović. Ne samo Mila već i njegovog brata Aca, kojem je, primera radi, iz kuće ukraden nakit vredan čak 700.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić za Srpski telegraf potvrđuje da će biti formiran anketni odbor koji će se baviti Đukanovićem.

MANDIĆ: VEĆINA U SKUPŠTINI ĆE ISTERATI STVARI NA ČISTINU

 

- Ja sam bio ranije predsednik jednog anketnog odbora gde smo se bavili korupcijom prilikom privatizacije "Telekoma" Crne Gore i saslušavali smo mnoge aktere te korupcije, među kojima je bio i tadašnji predsednik vlade Milo Đukanović. Veliki nedostatak takve vrste anketnih odbora kada ste opozicija jeste taj što na kraju ne možete da usvojite izveštaj koji bi odslikao pravo stanje utvrđenih činjenica prilikom ispitivanja. Kada ste parlamentarna većina, što je sada slučaj, imate priliku da možete da zaokružite proces utvrđivanja činjenica i kroz izveštaj i u potpunosti odslikate ono što je bilo prilikom saslušanja - kaže Mandić.

Milioni prebačeni u Hongkong

Pre nekoliko dana mreža evropskih istraživačkih novinara saopštila je da je preko Zapad banke, koju u Crnoj Gori drže ukrajinski oligarsi, za tri godine ka računima u Hongkongu transferisano gotovo dva miliona evra u 12 sumnjivih transakcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da li i koliko to ima veze sa Đukanovićem, pokazaće verovatno i rezultati do kojih dođe najavljeni anketni odbor.

On dodaje da tadašnji član odbora iz redova SDP koji je bio koalicioni partner DPS Mila Đukanovića nije bio spreman da glasa za izveštaj koji je pripremio.

KONSENZUS U VLASTI

- Snažno se zalažem za konstituisanje što je moguće većeg broja anketnih odbora gde bi se utvrđivala politička odgovornost, gde bi i izgovorena reč prilikom saslušanja bila i te kako osnov za krivično-pravnu odgovornost. Važno je, i na tome ću insistirati, kao neko ko je bio žrtva zloupotrebe vlasti, da niko u Crnoj Gori ne može biti osuđen bez dokaza, da svi pred zakonom budemo jednaki i da niko nikome ne sme da podmeće kao što su meni i kolegi Kneževiću podmetali lažne svedoke - kaže Mandić.

Kako naglašava, siguran je da su vlast koja odlazi i Milo Đukanović počinili veliki broj krivičnih dela i da zato postoji ogroman broj vrlo relevantnih dokaza.

 

MIROVIĆ: KNEŽEVIĆ JE KREDIBILAN SVEDOK

Dejan Mirović, profesor međunarodnog prava i čovek kom je Milo Đukanović zabranio ulazak u Crnu Goru, uveren je da će aktuelni predsednik na kraju odgovarati za postupke:

- Knežević je apsolutno kredibilan svedok i smatram da bi trebalo u procesu ispitivanja imovine da bude glavni zaštićeni svedok i da mu se omogući da svedoči u Crnoj Gori. Prirodu Đukanovićevog režima je pokazivala činjenica da je progonio poštene ljude kao što je Andrija Mandić, a da je nagrađivao ljude kao što je Migo Stijepović, za kog postoji snimak kada je primio koverat sa novcem. Uveren sam da će promena vlasti dovesti do istine o svim krađama i pljačkama u Crnoj Gori.

- Ni njemu ni bilo kome ne bih želeo da se bilo šta zloupotrebi, samo na osnovu dokaza da svako odgovara i da se suoči sa snagom pravne države - konstatuje nas sagovornik.

O odgovornosti Đukanovića i vrha DPS govorio je i lider URA Dritan Abazović, što potvrđuje da postoji konsenzus da se do kraja ispitaju svi tokovi imovine aktuelnog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aco

01.10.2020 22:33

Ode on kod Rame u šumu.