LICEMER! Zdravko Krivokapić se provodio uz "Tamo daleko": Pevaju srpske pesme, a prave vladu bez Srba!

Autor:

Svet

26.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući mandatar i nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić prisustvovao je proslavi organizovanoj povodom izbora Marka Carevića za predsednika opštine Budva. Na veselju organizovanom u četvrtak u Carevićevom objektu osim Krivokapića bili su i sveštenici SPC, biznismen Miodrag Davidović Daka, ambasador Srbije Vladimir Božović, a hit večeri bila je pesma "Tamo daleko".

Zdravko Krivokapić

Na prvi pogled ništa sporno, imajući u vidu prosrpsku orijentaciju Carevića, međutim, kad je u pitanju Krivokapić, baš i nije tako.

DUGA BORBA

Ispod snimka sa slavlja objavljenog na društvenim mrežama nizali su se razni komentari, među kojima i oni u kojima se profesoru Krivokapiću otvoreno zamera što u isto vreme dok uživa u srpskim pesmama pravi sa Dritanom Abazovićem vladu u kojoj nema Srba.

- Šta znači pevanje "Tamo daleko" dok tamo daleko od vlasti držiš one na čijoj si listi pobedio Đukanovića i koji su za tu pobedu najzaslužniji jer su se 30 godina borili protiv njega - glasi jedan od tih komentara.

RepublikaFoto: e-stock
Marko Carević

Carević: Abazović nek ode do crkve i vrati se tradiciji

Prvi čovek Budve Marko Carević kaže da ga ne dotiču prozivke Dritana Abazovića.

- I njima iz URA bih preporučio da idu do crkve, vrate se tradiciji. Njihovom lideru Dritanu Abazoviću nije smetalo da ide pod Ostrog da pregovara o funkcijama. Pa prirodnije je da popovi budu u opštini, na mom ranču, da to osveštaju u duhu naše vere nego da Abazović pregovara pod Ostrogom. To je samo kompleks niže vrednosti. Bez obzira na to, ovako će biti dok sam ja na čelu Budve - poručuje Carević i naglašava da je lično zvao tri popa da urade dezinfekciju, deratizaciju i demonizaciju opštinskih prostorija.

Što se tiče proslave, kaže, održana je na njegovom ranču Carevića potok.

- Nije bilo prilike da proslavim svoj izborni rezultat zbog korone. Odložili smo to za bolje vreme. I sada su se stekli uslovi za slavlje, i to iz tri povoda: izabran sam za predsednika opštine Budva, Zdravko Krivokapić je predložen za mandatara i otvoren je taj ranč.

I zaista, a o tome je naš list u petak pisao, licemerno je pričati o najboljim odnosima sa Beogradom i hvaliti lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića i istovremeno pristajati na takvu podelu vlasti sa Abazovićem u kojoj za te ljude nema mesta.

Dritan Abazović napao gradonačelnika Budve zbog slavlja i dovođenja sveštenika

 

Taj isti Dritan Abazović, tačnije pokret URA, na čijem je čelu, u petak je oštro reagovao na veselje koje je organizovao Carević. Takođe, kritikovali su ga i zato što je u zgradu opštine doveo sveštenike SPC da osveštaju objekat.

RepublikaFoto: youtube.com/Printskrin
Dritan Abazović

- Crna Gora je sekularna država, a Budva je Crna Gora, svidelo se to nekom ili ne. Zgrada opštine je javna institucija i, kao centar administracije, ne predstavlja mesto za verske obrede - poručili su iz URA.

Tekst pesme

Tamo daleko, daleko od mora,

tamo je selo moje, tamo je Srbija.

Tamo daleko, gde cveta limun žut,

tamo je srpskoj vojsci jedini bio put.

Tamo daleko, gde cveta beli krim,

tamo su živote dali zajedno otac i sin.

Tamo gde tiha putuje Morava,

tamo mi ikona osta i moja krsna slava.

Tamo gde Timok pozdravlja Veljkov grad,

tamo mi spališe crkvu u kojoj venčah se mlad.

Bez otadžbine na Krfu živeh ja,

ali sam ponosno klicao: "Živela Srbija".

PODELILI RESORE

Podsetimo, u utorak, dan pred konstitutivnu sednicu parlamenta u Podgorici, održan je višečasovni sastanak uz prisustvo svih koji su bili deo tri pobedničke opozicione grupacije. Tada je dogovoreno da za mandatara bude predložen Zdravko Krivokapić, a za predsednika skupštine Aleksa Bečić. Iako su Knežević i Mandić u prvi mah izneli rezerve, pre svega, zbog apetita Dritana Abazovića u raspodeli vlasti, na sednici su stali iza pomenutog predloga i pokazali da su iskreni borci za slobodu Crne Gore i da im fotelje ni izdaleka nisu primarne, kao drugima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Milo opet o odlasku u šumu

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da je predsedniku Srbije uoči izbora rekao da je Srbija davala logistiku velikosrpskom nacionalizmu prema Crnoj Gori i da je Vučićev odgovor, kako kaže, bio zaogrnut brigom za prava srpske manjine u Crnoj Gori.

Đukanović je to rekao u intervjuu za zagrebački Jutarnji list, u kom je poručio i da ne možemo isključiti mogućnost da velikosrpski interesi nisu do kraja dosanjani.

Ponovio je i svoju poruku o odlasku u šumu, ističući da je bila upućena onima koji su isuviše jednostavno počeli tumačiti rezultate izbora.

- Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda - naglasio je tada Knežević, ali i zatražio od Krivokapića da objasni po kom su to dogovoru Abazoviću obećani ključni resori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading