Ustaško licemerje: Ratni zločinac tvrdi da je pronašao boga, sada će deci da predaje veronauku

Autor:

Svet

23.09.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, koji je proglašen krivim za masakr u Ahmićima tokom proteklog rata, postao je magistar teologije, saopštilo je udruženje Hrvatska zvona iz Hercegovine. Udruženje je, uz čestitke, objavilo i fotografiju na kojoj novopečeni magistar pozira sa diplomskim radom ispred zgrade katoličkog bogoslovskog fakulteta u Zagrebu.

Dario Kordić

U Ahmićima u BiH su pripadnici HVO 16. aprila 1993. godine pobili 116 muslimana, među njima i tromesečno dete.

Inače, Kordić je poznat i po tome što je zagrebačkim studentima pokušao da održi predavanje o tome kako je u zatvoru u Hagu pronašao boga, ali je predavanje prekinuto upadom grupe mladića koji su uzvikivali da je on ratni zločinac.

 

- Čestitamo našem Dariju, koji je odbranio diplomski rad i postao magistar teologije - objavila je hercegovačka nevladina organizacija koja je na prošle parlamentarne izbore u BiH izašla u saradnji sa Hrvatskom republikanskom strankom.

Kordić je proglašen krivim za kršenje zakona ratovanja, teška kršenja Ženevske konvencije i zločine protiv čovečnosti i osuđen na 25 godina zatvora, a presuda je većim delom potvrđena i nakon njegove žalbe.

 

Nikad nije priznao krivicu ili izrazio kajanje zbog smrti koju je svojim političkim delovanjem posejao.

Zagrebački portal Indeks piše da bi Kordić sada mogao da radi s učenicima po školama jer ispunjava uslove da bude veroučitelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading