ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI BRATOUBISTVA U ZAGREBU: U istom stanu pre 6 godina ubio i majku!

Autor: Republika

Svet

19.09.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (42) koji je u stanu oštrim predmetom usmrtio brata (44), a potom je 18. septembra počinio samoubojstvo skokom sa balkona na drugom spratu zgrade u zagrebačkom naselju Savice, ranije je u tom istom stanu ubio i majku, pišu hrvatski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Nekoliko sati nakon tragedije, zagrebački vatrogasci stigli su na mesto zločina kako bi iz dvorišnog dela zgrade izvukli telo muškarca.

Policija je danas objavila da nisu sigurni kad je 42-godišnjak ubio brata. Postoji mogućnost da ga je ubio dan ili dva ranije da bi se u petak bacio s balkona i tako počinio samoubistvo.

- Između 16. i 18. septembra, od 7 do 15 sati na Trnju u Ulici Vladimira Ruždjaka, 42-godišnjak je u stanu oštrim predmetom usmrtio 44-godišnjaka, a nakon čega je 18. septembra počinio samoubistvo skakanjem s visine. Tela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku - saopštila je zagrebačka policija.

Ubio majku, pa se nagodio sa sudom

Isti muškarac koji je u petak ubio brata, u februaru 2014. godine nožem je u stanu ubio majku. Zločin je otkriven tek sledećeg dana kad je brat ubice došao u stan, zabrinut jer se on i majka nisu javljali. No tada se nakon ubistva nagodio za kaznu od šest godina zatvora jer je bio smanjeno uračunljiv.

- Ja sam bila u apsolutnom šoku kad su ga pustili. Nisam mogla da verujem kakvo je to pravosuđe koje pusti čoveka nakon što zakolje svoju mamu. Strašno, ali ne čudi me što je ubio i brata, ne znam samo šta je radio kod njega - kaže jedna od šokiranih komšinica.

Kako piše 24sata.hr, muškarac (42) pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio staratelj jer je proglašen neuračunljivim. Sud je dosudio da se vrati da živi sa bratom u stan u kojem je ubio majku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading