LUDILO! SPORAZUM O NOVOJ VLADI ŠOK ZA OPOZICIJU: Puca savez, Krivokapićev dil napravio haos!

Autor:

Svet

11.09.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko se nije konsultovao sa mnom niti me pitao, ne znam kako će reagovati birači koji su glasali broj devet, priznao je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, komentarišući sporazum nove crnogorske vlade, koja predstavlja savez protiv DPS i Mila Đukanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Abazović, Krivokapić i Bečić

Lideri tri koalicije Zdravko Krivokapić (Za budućnost Crne Gore) Aleksa Bečić (Mir je naša nacija) i Dritan Abazović (Crno na bijelo) zavetovali su se da neće povući priznaje nezavisnosti Kosova, da neće preispitati članstvo u NATO, a u programu nema ni reči o zaštiti srpskih svetinja...

Medojević je samo 24 sata nakon ove objave na Fejsbuku promenio ploču, poručivši da će podržavati sve što Krivokapić potpiše.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Međutim, iz Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koja je takođe deo koalicije koja je izborila Krivokapićevu pobedu, nisu znali za dogovor koji je sklopljen sa drugim koalicijama.

Pitanja na koja Mandić, Dritan, Bečić i Krivokapić nisu odgovorili

1. Šta se, imajući u vidu juče potpisani sporazum, menja u odnosu na politiku Mila Đukanovića što se tiče ključnih pitanja NATO, KiM...?

2. Zašto zakon o slobodi veroispovesti nije u sporazumu? Ima li tu nešto sporno ili se njegova promena podrazumeva?

3. Da li če biti omogućeno dvojno državljanstvo?

4. Da li će biti povučena odluka o zabrani intelektualaca iz Srbije, među kojima je i Matija Bećković?

- Očekujemo da će profesor Zdravko Krivokapić narednih dana upoznati DF sa detaljima sporazuma kojeg su zaključili i javnosti predstavili Aleksa Bečić, Dritan Abazović i on - rekla je Jelena Kljajević, portparol DNP.

Sličan odgovor stigao je i iz Socijalističke narodne partije čiji lider Vladimir Joković poručuje da su svesni da je rušenje DPS glavni cilj. Srpski telegraf pokušao je da dobije objašnjenja od lidera crnogorskih koalicija, međutim do zaključenja ovog broja niko se od njih nije oglasio.

Vladislav Dajković, jedan od čelnika Prave Crne Gore, kaže da pozdravlja potpisivanje sporazuma koji je i formalno ozvaničio kraj Đukanovićeve vladavine, kao i formiranje nove vlasti, ali navodi da treba sa oprezom gledati na sporazum.

- Mislim da srpski narod neće blagonaklono gledati na potpisani sporazum. Premda mogu da razumem stav novih lidera vlasti, smatram da je u sporazum morala biti uvrštena mogućnost referenduma o najvažnijim pitanjima koja muče naš narod. Nadam se da će u bliskoj budućnosti doći na dnevni red i ona pitanja koja su uglavnom motivisala srpski narod da glasaju, ali i dovedu novu vlast - izjavio je Dajković za Srpski telegraf.

Priznajući da se svi kompromisi uglavnom prave na štetu srpskog naroda, Dajković je dodao:

- Neverovatno mi je da nije zapisana nijedna rečenica oko onoga što je i dovelo do ovih promena, odnosno Zakona o slobodi veroispovesti, tako da i tu treba s maksimalnim oprezom gledati na taj sporazum da ne bi počeli opet sa litijama. Možda ja nisam političar-vizionar, ali pitam se kako se to koplja uvek slome na nama Srbima i kako to da uvek mi moramo da plaćamo najveću cenu, čak i onda kad damo najveću žrtvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading