Izašao Milo iz mišije rupe: Oglasio se prvi put nakon debakla na izborima

Autor: vijesti.me, republika.rs

Svet

01.09.2020

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da će uskoro biti rasplet kada je reč o formiranju nove vlade u toj državi i da će "od onih koji će raspolagati 41 mandatom u paralmentu dobiti njihovu ponudu za formiranje vlade".

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

On je u intervjuu za "Newsmax Adria" rekao da postoje najave da će to biti tri opozicione koalcije, ali da imaju međusobno dosta udaljene programe "i ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smene DPS".

Na pitanje da li će učestvovati u tome, on je odgovorio.

- Ne, zašto bi učestvovali. Ja sam tu gde sam, vrlo čvrsto uveren u ispravnost svojih političkih stanovištva - kazao je Đukanović.

Đukanović je dodao i da ga ne iznenađuju indicendti, kao ni "necivilizacijski momenti" sa slavlja pobede tri do juče opozicione partije.

On je rekao da su u Crnoj Gori kao i u regionu suprotstavljena dva pristupa - prozapadni kurs sa jedne i nazadni nacionalistički sa druge strane koji je sada probuđen.

 

- Incidenti nisu nikog iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje uvek ima, ali to slavlje podrazumeva i civilizovan odnos prema drugim građanima i potrebi očuvanja stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć prisustvovali jednom izlivu netolerancije, agresije, primitivizma, pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle - rekao je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading