HAOS POČEO U CRNOJ GORI: Pobednike izbora optužuju za fizičke napade na Bošnjake i demoliranje lokala u Pljevljima

Autor:

Svet

01.09.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji u Crnoj Gori i okruženju javljaju kako su u Pljevljima, nakon objavljivanja rezultata izbora, pristalice opozicije tokom proslave demolirale lokal Emira Pilava i njemu naneli telesne povrede.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Pdogorička "Pobjeda" piše da se napad na Pilava i njegovog oca dogodio u jednom kafiću kada su iz vozila izašla trojica muškaraca koja su nasrnula na njih.

U razgovoru za ovaj list, Pilav je rekao kako je situacija u Pljevljima katastrofalna i kako sve podseća na nesrećne devedesete godine prošlog veka.

- Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podsjeća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dijele našu sudbinu - rekao je Emir Pilav.

 

On je još i dodao da su mu napadači uputili pretnje i rekli da više neće živeti u Pljevljima.

- Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje. Nakon toga pruženaje medicinska pomoć, gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede. Sinoć nijesmo oka sklopili, u ulici gdje je stanovništvo islamske vjeroispovijesti slušali smo cijelu noć povike „Selite se odavde“ , „Turci“ - kazao je Pilav.

Emir Pilav je bivši član i funkcioner Bošnjačke partije koja je naklonjena DPS-u i Milu Đukanoviću. Tokom litija koje su u proteklom periodu održavane u Pljevljima, Pilav je policiji prijavio čak četiri napada na njega. 

RepublikaFoto: youtube.com/AlJazeeraBalkans
Emir Pilav

18. maja ove godine tužilaštvo u Pljevljima oslobodilo je svih optužbi Jovana Bajčetića koga je Emir Pilav prijavio da ga je tokom jedne litije gađao flašom u glavu ispred jednog kafića. Oštećeni je u izjavi za medije tada pohvalio brzu reakciju policije. Za sada nije poznato da je za bilo koja od navodnih 4 napada na njega neko kažnjen.

U najnovijem slučaju, mediji prenose da je policija obaveštena o napadu, ali nema informacija da su njihovi pripadnici izašli na teren i nekoga priveli. Sa druge strane, Pilav navodi da je dobio lake telesne povrede tokom napada, ali ne postoji informacija da je ovo prijavljeno nekoj zdravstvenoj službi.

 

Sve ovo ukazuje na to da se radi o mogućoj lažnoj prijavi na Emira Pilava, a moguće je čak da su i pripadnici DPS-a izvršili napad u saradnji  sa pristalicom Mila Đukanovića, želeći da bace mrlju na izbornu pobedu opozicije..

Još pre održavanja parlamentarnih izbora najavljivano je da će u slučaju poraza Mila Đukanovića, u Crnoj Gori biti izazvani neredi jer lider DPS-a nije spreman da mirno preda vlast koju drži 30 godina.

Lideri opozicije su na ovo pripremljeni, te su još u izbornoj noći građane pozvali da ostanu mirni i da kod svojih kuća proslave pobedu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading