Bakir Izetbegović podmuklo napao Srbiju i Vučića, a istina je nešto sasvim drugo!

Autor: alo.rs, Republika

Svet

21.08.2020

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića saopštila je danas da "koordinisano delovanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića s vlastima Republike Srpske radi "povezivanja statusa Kosova s entitetom RS, u aktuelnim pregovorima Srbije i Kosova, predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ugrožavanja njene celovitosti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

Istina je da Aleksandar Vučić nikada nije rekao ništa protiv BiH niti je ugrozio njen suverenitet.

Sin Alije Izetbegovića već dugo ponavlja:

"Što se mene tiče Kosovo je već odavno trebalo priznati!"

On je ovo javno izgovorio u televizijskoj emisiji, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra ce javno odgovoriti na brutalne laži podmetačine bošnjačkog člana Predsedništva BiH i njegove stranke.

Ovo je rečeno u kabinetu šefa države posle skandaloznog napada Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na našu zemlju i njenog prvog čoveka.

Oni su, naime, danas naveli da Srbija nastavlja agresiju prema BiH povezujući "pitanje Kosova sa entitetom Republike Srpske".

- Koordinirano delovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića s vlastima RS u svrhu povezivanja statusa Kosova s entitetom RS, u aktuelnim pregovorima Srbije i Kosova, predstavlja nastavak agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem ugrožavanja njene celovitosti - poruka je iz SDA.

Oni navode da tome svedoče poslednje izjave Milorada Dodika koji je kazao da je s Vučićem u Banjaluci imao sastanak o "statusu RS" te da su se dogovorili da vlasti RS upute dokumentaciju o tome, što, kako tvrde, nedvosmisleno potvrđuje da Vučić, nasuprot deklarativno korektne i pomirljive, iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH.

- Tražimo od predsednika Srbije da prekine ovakvo delovanje, jer je slične stvari radio i Slobodan Milošević koji je time doveo do najveće nesreće, ratnih sukoba i zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata - piše u saopstenju Izetbegovićeve stranke.

Inače, predsednik Vučić za svoga mandata nijednom nije doveo u pitanje teritorijalnu celovitost BiH, mada nikada nije krio da Beograd zeli da gradi bratske veze sa Repiblikom Srpskom. O tome svedoče brojni projekti koje je Beograd započeo sa druge strane Drine i koji su, po priznjanju samog rukovodstva Srpske, najambiciozniji i najkonkretniji otkako je aktuelni šef države došao na vlast. Takođe, Vučić se javno protivio najavama demontaže Dejtonskog spprazuma, na sta kao predstavnik drzave garanta i potpisnice tog dokumenta apsolutno ima pravo. Poslednji atak na ugovor kojim je 1995. okončan krvavi građanski rat u BiH izveo je američki ambasador u Sarajevu Erik Nelson, predlažući njegovo reformisanje jer "građani žele da budu deo transatlantske zajednice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading