BRUKA: Od ovoga se obraz ne pere, Milo brani Tačija u Hagu?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.08.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović možda bi uskoro mogao da ode u Hag kao svedok odbrane predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija protiv koga je podignuta optužnica za ratne zločine na KiM pred Specijalnim tužilaštvom i sudom za ratne zločine, navodi Međunarodnog institut za balkanske i istočne studije - Ifimes, pozivajući se na međuanarodne izvore i analitičare.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Kako se navodi u analizi instituta iz Ljubljane o stanju u Crnoj Gori uoči izbora, međunarodni izvoru poseduju informaciju da će Đukanović biti Tačijev svedok.

Ti izvori podsećaju da je Đukanović trebalo da bude i svedok odbrane jednog od najviših zvanicnika iz Srbije pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Hagu, ali kako navode zapretio je porodici optuženog, a srpski zvaničnik je kasnije odustao od zahteva za Đukanovićevim svedočenjem.

 

 

 


U delu analize pod naslovom "Parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020: Kraj ere Mila Đukanovića", Ifimes smatra da je zato opravdano da se postavi pitanje da li će Ðukanović to isto učiniti i u Tačijevom slučaju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading