TRESE SE REGION! Novinar sa Malte žestoko optužuje: Pre nego što je ubijena, moja majka je istraživela veze Mila Đukanovića sa korupcijom!

Autor: Mediji, Republika

Svet

12.08.2020

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Mejtu Karuana Galicija tvrdi da je njegova majka - novinarka Dafne Karuana Galicija, ubijena 2017. godine - istraživala korupciju na Malti i u sklopu njenog istraživanja došla je do šokantnih saznanja o povezanosti crnogorskog predsednika Mila Đukanovića sa bivšim premijerom te zemlje, kao i učešču azerbejdžanskih i kineskih ekonomskih elita u korupciji.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

- Ispitivala je veze između Đukanovića, premijera Malte Džozefa Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu - rekao je Metju Karuana Galicija u intervjuu za Vijesti.

Kako je objasnio, njegova majka istraživala šta su zvaničnici sa Malte radili u Crnoj Gori.

 

 

- Naročito aktivnosti Konrada Micija, Džozefa Muskata, Ticijana Masua, firmu Vitals Global Healthcare (VGH) i Rama Tumulurija, kao i firmu SOCAR u Crnoj Gori. Ključna osoba koju je istraživala iz Crne Gore je Milo Đukanović kao Muskatov pandan tamo. Ispitivala je odnos Đukanovića, Muskata i vladajuće elite u Azerbejdžanu. Veza između zvaničnika u Azerbejdžanu, zvaničnika iz Crne Gore (uključujući Đukanovića), zvaničnika sa Malte (uključujući Micija, Šembrija i Muskata) i predstavnike Šangaj Elektrika (kompanije koju kontroliše kineska vlada) je odmah izazvala sumnju - rekao je on u intervjuu za Vijesti, koji je jedna od centralnih tema u Crnoj Gori pred prestojeće izbore.

 

RepublikaFoto: youtube.com/International Journalism Festival
Metju Karuana Galicija

Činjenicu da crnogorski parlament odbija da formira odbor koji bi istražio Možuru, novinar vidi kao medveđu uslugu.

- Moć i uticaj vremenom će oslabiti, a s time i moć da se zataškaju zločini - konstatuje on i dodaje da bi EU mogla pritisnuti Crnu Goru da se obračuna s kriminalom te da treba tražiti istinske reforme prije priključenja Crne Gore.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading