Zaplenjena roba u vrednosti od MILION EVRA: Prekinut lanac šverca cigareta

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.08.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Podgorici zaplenjena velika količina cigareta bez akciznih markica, a procenjena vredost ilegalnog tovara je više od milion evra, saopšteno je danas iz Uprave poicije i Uprave carina.

Hapšenje (Ilustracija)

Cigarete su zaplenili pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Uprave carina postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta ove godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o akciji „Arka”.

Ovom akcijom je, kažu, prekinut lanac krijumčarenja cigareta.


U Podgorici je zaplenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom delu se nalazilo 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica.

 

 

 


Istog dana uhapšeni su državljani Crne Gore S.B. i N.B. za koje se osnovano sumnja da su bili deo organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar.

Procenjena vrednost oduzetih cigareta, koje su namenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi više od milion evra, preneo je portal RTCG.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading