CRNADAK: Pitanje je da li bi Rusija podržala samostalnost RS

Autor: Tanjug

Svet

25.10.2017

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da nije siguran da bi Ruska Federacija podržala samostalnost Republike Srpske.

RepublikaFoto: youtube.com/FTV
Igor Crnadak

- Rusija snažno stoji iza Dejtonskog sporazuma i ne dozvoljava bilo kakve nepravične stvari prema RS. Ali Rusija ipak podržava Bosnu i Hercegovinu kao državu - rekao je Crnadak za Politiku.

Prema njegovim rečima, Moskva ima razumevanja i kada je u pitanju članstvo BiH u Evropskoj uniji i daje joj podršku na tom putu.


Na pitanje ide li RS u osamostaljivanje od BiH, Crnadaka, koji je i potpredsednik Partije demokratskog progresa, kaže da se postavlja pitanje mogućeg, uzimajući u obzir i sve međunarodne okolnosti.

- Mi treba da se zapitamo: kad bi i političke strukture u RS tako i odlučile, ko bi nas podržao - rekao je on.

Crnadak navodi i da u Sarajevu 90 posto ljudi smatra da treba ukinuti entitete, jer bi po njima to bilo najbolje za BiH, a da u Banjaluci verovatno 90 posto građana misli da bi bilo lepo da smo mi nezavisna Republika Srpska.

Povodom odluke Skupštine RS da donese rezoluciju o vojnoj neutralnosti, Crnadak kaže da su svi za saradnju sa NATO, ali da su svi u RS saglasni da ne treba da budemo članovi Alijanse.


- Naš je stav da RS i Srbija ne treba da budu na različitim stranama oko ovog pitanja. I dok Srbija zauzima ovakvu poziciju, ne treba očekivati da će bilo ko u RS podržati ulazak BiH u NATO - rekao je Crnadak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading