Srbi pali u Istri zbog brutalnog prebijanja muškarca

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.08.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Policijskoj stanici Pula završena je kriminalistička istraga nakon koje su četvorica muškaraca, od kojih dvojica iz Srbije, osumnjičeni da su počinili krivično delo teška telesna povreda i prekršaj iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Još dvojica muškaraca osumnjičena su da su zajedno s sa prvoosumnjičenim 31-godišnjakom počinili krivično delo teška telesna povreda u pokušaju i protvpravno lišavanje slobode, prenosi portal index.hr.

Kako je navedeno, muškarci su uhapšeni u petak ujutro na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhapšenih, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana bacio pištolj marke Crvena zastava, koji nezakonito poseduje.

Prva četvorica se sumnjiče da su 28. jula maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka tako što su ga udarali rukama i nogama po telu. Napadnuti muškarac zadobio je teške povrede.

 

Prilikom pretresa automobila i stanova osumnjičenih pronađeno je više boksera, bejzbol palica, suzavaca, kapa sa prorezima za oči, radioveza, ilegalnog vatrenog oružja, od čega pet pištolja marki Beretta i Crvena zastava, više komada razne municije i jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko-eksplozivnih sredstava, navodi index.hr.

Istragom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja ukrao iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio.

Takođe, dvojica muškaraca stari 32 i 46 godina sumnjiče se da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. avgusta oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali jednog 20-godišnjaka i protiv njegove volje odvukli ga u drugu prostoriju u objektu, u kojoj su ga bacili na pod i fizički napali, a nakon toga su ga izbacili iz objekta.

Napadnuti muškarac je lakše povređen.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru i protiv njih će biti podnet optužni predlog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading