OVAJ ČOVEK ĆE SRUŠITI MILA: Krivokapić izlazi na crtu sa Đukanovićem

Autor:

Svet

03.08.2020

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić ispred dela crnogorske opozicije suprotstaviće se Milu Đukanoviću i njegovoj Demokratskoj partiji socijalista. Analitičari, sagovornici Srpskog telegrafa, ističu da narod u Krivokapiću vidi šansu za promenu vlasti u Podgorici.

Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović

Krivokapić, koji važi za najznačajnijeg predstavnika intelektualne elite u Crnoj Gori, biće na čelu koalicije "Svi zajedno", iza koje su stali svi opozicioni lideri, od Andrije Mandića, Milana Kneževića, Nebojše Medojevića do Marka Milačića.

 

 

 

Kao predvodnik intelektualaca i jedan od osnivača nevladine organizacije, Krivokapić je Đukanovićevom režimu, koji se nameračio na srpske crkve i manastire, mesecima slao istu poruku:

- Profesori ne daju svetinje!

Nemanja Starović, spoljnopolitički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost, podseća da je Đukanović na ključnim pozicijama vlasti od početka 1989, kada je, kako navodi, u Istočnom Berlinu vladao Erih Honeker, a Nikolaje Čaušesku u Bukureštu.

ČINJENICE: ONI ČINE KOALICIJU "SVI ZAJEDNO"

Demokratski front

Socijalistička narodna partija

Narodni pokret

Prava Crna Gora

nestranačke ličnosti

- Može se slobodno reći da njegov režim predstavlja poslednji politički relikt Evrope kakva je postojala pre pada Gvozdene zavese - navodi Starović.

Objašnjava da se Đukanović na vlasti održava propagirajući crnogorski nacionalizam, ne libeći se da agresivnim identitetskim politikama razdire društveno tkivo Crne Gore kako bi se u očima zapada predstavio kao jedini branitelj crnogorske državnosti, koju, tobože, ugrožavaju Srbi i Srbija.

- Od posebne važnosti mogla bi biti odluka lidera prosrpske koalicije okupljene oko Demokratskog fronta da odstupe u drugi plan, te da na čelo kampanje postave uglednog profesora Zdravka Krivokapića, čoveka bez mrlje u karijeri, koji ne bi trebalo da odbija nijedan segment biračkog tela na koji ta koalicija pretenduje - smatra Starović.

Lična karta: Zdravko Krivokapić

RepublikaFoto: youtube.com/Univerzitet Crne Gore

Rođen 2. septembra 1958. u Nikšiću

Diplomirao je 1981. na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student

Doktorirao u Podgorici 1993.

Autor je 16 knjiga i udžbenika

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je dobro što Krivokapić nema političku prošlost zbog koje je ga Đukanović može napasti.

Amfilohije: Srećno, borci za pravdu

RepublikaFoto: Telegraf/D. KADIĆ
Amfilohije Radović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je povodom predstojećih izbora u Crnoj Gori da Crkva nikome nije koalicioni partner ni politički protivnik i da Crkva ne izlazi na izbore niti joj je tamo mesto. Prema njegovim rečima, Crkva može da poželi sreću svakom ko iskreno traži promenu života u Crnoj Gori nabolje, ko se bori za pravdu, poštovanje Ustava, pa i protiv bezakonja u odnosu na veru i Crkvu, kao i da takvu političku sreću i politički napredak ne poželi onima koji su izglasali Zakon o slobodi veroispovijesti i koji poistovećuju sebe i sopstvene interese sa državom Crnom Gorom.

- Krivokapić nije potrošen u političkim borbama, ne vuče nikakav prtljag loše prošlosti i samim tim sužava prostor Đukanovićevoj propagandnoj mašineriji, koja u suštini počiva na tome da se vodi negativna i vrlo prljava kampanja protiv političkih protivnika, što bi mogla da bude velika prednost Krivokapića - ističe Stanković.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading