MMF RAZOČARAN U BIH: Razumeli smo da je novac bio hitno potreban, ali on još uvek stoji na računu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.07.2020

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zbog činjenice da u Federaciji BiH i dalje ne postoji dogovor o raspodeli novca MMF-a za pomoć privredi usled koronavirusa, BiH se prikazuje u lošem svetlu uoči početka pregovora o novom aranžmanu", izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Endrju Džuel.

RepublikaFoto: youtube.com/Juan Manuel Herrera
MMF

On je za banjalučke Nezavisne rekao da MMF razume da je BiH komplikovana zemlja, ali da isto tako razume da su potrebe građana BiH velike.

Džuel je dodao da Republika Srpska koristi novac onako kako je bilo predviđeno.

On je rekao da bi razgovori o novom aranžmanu sa BiH mogli početi u septembru i dodao da vlasti u oba entiteta, kao i na nivou Saveta ministara BiH, kažu da bi želele da sledeći program bude fokusiran na zdravstveni sektor i reformu preduzeća u većinskom državnom vlasništvu.

Džuel je naveo da deo sredstava koji je pripao Federaciji BiH još nije raspodeljen kantonima i ocenio da je to veoma razočaravajuće.

- Kada smo doznačili novac u aprilu, razumeli smo da je novac hitno potreban i da će se odmah upotrebiti, a nakon toga smo imali taj dugi period kada je novac ležao u Centralnoj banci sve dok konačno nije bio raspodeljen entitetima. Sada novac u Federaciji BiH leži na računu i dalje nije isporučen - istakao je Džuel.

On je ukazao da ako se od MMF-a zatraži pomoć pod objašnjenjem da je hitna, a onda se taj novac ne koristi, to ne pokazuje BiH u dobrom svetlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading