SKANDALOZNO PISMO KNINSKIH HADEZEOVACA!

Autor: 100posto.hr, Republika

Svet

24.10.2017

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revoltirani hadezeovci iz Knina pre nekoliko dana su poslali pismo Nacionalnom vijeću stranke zbog nezadovoljstva odlukom Županijskog odbora o raspuštanju kninske organizacije HDZ zbog izuzetno loših izbornih rezultata.

Franjo Tuđman

Pismo naslovljeno kao "Žalba na odluku o raspuštanju gradske organizacije HDZ Knina i imenovanju povjerenika i povjerenstva GO" zapravo je skandalozno zato što se u tekstu između ostalog reflektuju šovinizam i najniže nacionalističke strasti.

- Prilikom donošenja svoje odluke morate biti svjesni dubine raskola u HDZ grada Knina, nemogućnosti povratka vlasti HDZ u Kninu i zaustavljanja iseljenja Hrvata iz Knina, koje je svakim danom sve veće. Iseljavanjem naših ljudi će se omogućiti povratak Srba u Knin, te ćemo se opet vratiti na početak i uništiti san dr Franje Tuđmana, koji je s razlogom raselio ovo područje - stoji između ostalog u pismu koje potpisuju viđeniji kninski hadezeovci ili dojučerašnji članovi Predsedništva ili gradskog odbora HDZ.

Svoje potpise na ovom pismu ostavili su Tomislav Vrdoljak, bivši dožupan Šibensko-kninske županije i bivši dogradonačelnik Knina, donedavni potpredsednik GO HDZ, Marinko Tokmakčija, bivši predsednik kninskog Gradskog veća i potpredsednik GO HDZ, Miroslav Zorić, tajnik GO HDZ, Slaven Ivić, bivši dogradonačelnik Knina i HDZ rizničar, Marko Šešo i Maja Deronja, članovi Predsendištva GO HDZ te članovi GO Sanja Lozančić, načelnica Upravnog odela za lokalnu samoupravu i društvene delatnosti, nekad desna ruka Josipe Rimac, Robert Marić, Ante Bojčić, Jakov Kegalj, Dragan Matić, Katarina Keser, Sanja Bebek, sve članovi GO HDZ", saznaje portal Tris.

Uzrok stvaranja ovakvog pisma leži u unutarstranačkom previranju i spletkarenju. Stoga tim više začuđuje spominjanje srpske nacionalne manjine u bilo kojem kontekstu.

Potpisnici, zapravo, za raskol u stranci optužuju šefa ŽO HDZ-a Nediljka Dujića i nedavno inaugurisanog poverenika za kninski HDZ Nikolu Blaževića, koji je bio član i Gradskog odbora raspuštene organizacije, pa im nije jasno po čemu i on nije suodgovoran za izborni poraz u Kninu.

Inače, Nikola Blažević, je bivši kninski gradonačelnik i aktualni dožupan Šibensko-kninske županije, a predstavlja, navodno, frakciju koja je suprotstavljena grupaciji koju predvodi Josipa Rimac, donedavna šefica HDZ-a u Kninu i odnedavno državna tajnica.. Šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić izbor Blaževića za povjerenika obrazlagao je rezultatima predizborne ankete po kojima je bio favorit u utrci za kninskog gradonačelnika, ali je GO HDZ-a tipovao na Josipu Rimac, što je za posljedicu imalo da je stranka izgubila i gradonačelnika i Gradsko vijeće Knina, prenosi Tris.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading