U Hrvatskoj 52 novozaražena i jedan smrtni slučaj

Autor: Tanjug

Svet

14.07.2020

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata registrovana 52 nova slučaja zaraze korona virusom, a jedna osoba je preminula, saopštio je danas ministar zdravlja Vili Beroš.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

U Hrvatskoj se od juče, zbog pogoršane epidemiološke situacije poslednjih nedelja, ponovo održavaju konferencije za medije, a Beroš je danas rekao da su novozaraženi identifikovani među 1.824 testiranih uzoraka.

Umrla je jedna osoba, muškarac rođen 1951. godine, i sada se broj umrlih popeo na 120. Na respiratoru je pet osoba.


Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabeleženo 3.827 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih se 2.558 oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4.930 osoba. Do danas je ukupno testirano 95.920 osoba, od toga 1.745 u poslednja 24 sata.

Direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak je rekao da nema podataka da je nakon održaanja parlamentarnih izbora došlo do većeg broja zaraženih.

- Što se tiče doma za starije u Klaićevoj, zaposleni su bili članovi komisije, ali nema potvrde da je to vezano uz sam izborni dan. Ako to bude tako, mi ćemo to jasno iskomunicirati - rekao je Capak.

Dodao je da je u Puli bio zaražen jedan srpski turista, koji je odmah vraćen u Srbiju.

- Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri. Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo porodicu iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada - rekao je Capak.

Capak kaže da pad broja zaraženih u Zagrebu može biti rezultat mera.

- Mislimo da će nam taj broj dnevni pasti ispod 50, što bi značilo da smo slomili sadašnji talas epidemije. Događaju nam se masovna okupljanja - rekao je Capak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading