Dodikov prst u oko: "Preci onih koji se pitaju o Srebrenici su vodili LOGORE"

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.07.2020

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je Srebrenica mesto u kojem se "ne može favorizovati jedna istina, već se ona mora graditi na činjenicama, a ne na spekulacijama".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

Govoreći o nameri da se nametne zakon koji bi kažnjavao negiranje navodnog genocida nad Bošnjcacima u Srebrenici, Dodik je rekao da to pokazuje da je u pitanju "sumnjiva istina", a istina mora da bude egzaktna i prihvaćena od svih.

Kako prenosi RTRS, dodao je da, ako je nešto sumnjivo, "kao što je ta njihova (bošnjačka) priča, kojom hoće da kažu da se desio genocid, onda se to ne može naterati zakonom", već da je to samo priča o novom verbalnom deliktu.


- Mi govorimo i jeste tačno da je u Srebrenici počinjen ozbiljan zločin i da su ozbiljno stradali Bošnjaci, ali nije ono što oni pričaju - rekao je Dodik novinarima u Tesliću i dodao da su tamo stradali i Srbi, ali i pripadnici drugih naroda.

On je ukazao da poštuje bol majki Srebrenice i u belim i u crnim maramama, te da se o tom mestu moraju "reći neke stvari", što može da učini samo jaka politička partija kakva je SNSD.

Istakao je da su Srbi narod koji je preživio genocid u dva rata, a sada doživljava da "potomak onih koji su činili zločine - Austrougara, u liku visokog predstavnika Valentina Incka", Srbima drži predavanje o tome.

Dodik je podsetio da je Austrougarska u Doboju imala 1915. godine koncentracioni logor za Srbe, a da "Incko sada drži Srbima predavanje i morališe o svemu tome".

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading