Crnogorci doneli nove epidemiološke mere: Evo šta čeka one koji dolaze iz Srbije!

Autor: Republika

Svet

06.07.2020

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mera će se primjenjivati u narednih nedelju dana, nakon čega će, na osnovu analize učinka mere i epidemiološke situacije, biti odlučeno da li će primena mere biti produžena...

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, odlučilo o više epidemioloških mera protiv korona virusa kako za celu Crnu Goru tako i za severni region posebno.

Odlučeno je da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekta kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama – na celoj teritoriji Crne Gore ograničava se do 24 sata.

Mera će se primjenjivati u narednih nedelju dana, nakon čega će, na osnovu analize učinka mere i epidemiološke situacije, biti odlučeno da li će primena mere biti produžena.

Nacionalno koordinaciono telo podseća ugostitelje na važeće mere kao i na preporuke Instituta za javno zdravlje za ugostiteljske objekte. Privredna društva, pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima moraju posebno da povedu računa o merama koje podrazumevaju najviše četiri osobe za stolom, osim članova istog porodičnog domaćinstva kao i na obavezu razmaka među stolovima od najmanje dva metra.

Nakon ulaska iz Srbije najstroži epidemiološki nadzor

Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji odlučeno je da sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin.

Crna Gora ostaje opredeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Republici Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor. Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Republike Srbije do daljeg neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu meru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading