MILO SE KASALICI SVETI ZBOG LITIJA: Crnogorski oficir uhapšen zajedno sa suprugom!

Autor:

Svet

04.07.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica i njegova supruga advokat Makedonka Kasalica uhapšeni su u Podgorici zbog navodne sumnje na utaju poreza i pranje novca. Kasalica je dospeo u žižu javnosti kada se usprotivio naređenju ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića i priključio se litijama za odbranu srpskih svetinja, što mu očigledno nije oprošteno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/facebook.com/Zdravko Kasalica
Milo Đukanović i Zdravko Kasalica

Advokat Vladan S. Bojić izjavio je da se Kasalicama neosnovano stavlja utaja poreza i, kako je naveo, konstruisano "pranje para preko suda". On je napomenuo da je Makedonka Kasalica imala uspeha u brojnim sporovima zaposlenih protiv države, a da joj je posle pretresa kancelarije pozlilo, pa je odmah po šestočasovnom saslušanju prebačena u Urgentni centar.

Advokat Bojić navodi da je Zdravko Kasalica molio da njega uhapse umesto supruge i da je razlog što ga nevinog lišavaju slobode taj što je Srbin i što je "neizmerno privržen progonjenoj SPC, za koju je spreman da žrtvuje i život".

- Nakon što su mu ruke vezali lisicama rekao je: "Noćas ste sahranili patriotizam u meni prema ovakvoj Crnoj Gori, kojoj sam časno služio celi svoj život" - preneo je Bojić.

On ističe da, prema njegovom mišljenju, u radnjama i okolnostima koji su stavljeni na teret nema ničega što bi moglo predstavljati ma kakvo krivično delo.

- Smatram da je hapšenje koleginice bio samo providan paravan za hapšenje Zdravka Kasalice. Jako sam zabrinut što je ovim represivnim činom Crna Gora nepovratno odvedena na pogubnu stranputicu, samu liticu opšteg ponora - zaključio je Bojić.

Neizdrživo zlo u Budvi

Nelegalno smenjen gradonačelnik Budve Marko Carević rekao je da se zlo u ovom gradu više ne može trpeti.

- Budvu kontrolišu policijska i parapolicijska hunta. Starije građane, slučajne prolaznike, strane državljane, ali i žene svakodnevno isleđuju u policijskoj stanici i maltretiraju - izjavio je Carević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

04.07.2020 19:23

Strahovlada.