(VIDEO) Mađarska ne igra kako Evropa svira: Slobodan prolaz za Srbe

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

02.07.2020

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu "bezbednih" država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

- Po prvi put, ne možemo da podrzimo zahtev EU, zato što bi to bilo protiv zdravstvenih interesa mađarskog naroda - naveo je Orban u video-poruci na "Fejsbuku", a prenosi Rojters.

Orban je dodao da će za ljude koji prolaze kroz Mađarsku na putu ka drugim državama biti ponovo upostavljen "humanitarni koridor", koji je postojao i u vreme kada je prvi talas pandemije u Evropi bio na vrhuncu.



- Svako ko prolazi kroz Mađarsku moraće da koristi taj koridor. Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj put i na snazi će biti stroga granična kontrola - naveo je Organ.

Savet EU usvojio je preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading