U Budvi biraju novog predsednika uz privatno obezbeđenje: Zabranjeno prisustvo javnosti, u skupštinskoj sali osoba koja je u samoizolaciji

Autor: in4s.net

Svet

27.06.2020

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SO Budva Krsto Radović kazao je da se danas ne održava sednica parlamenta, već korona parti, te da su zgaženi svi zakoni.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Radio Televizija Budva
Krsto Radović

- Kao što su naredili da se građani Budve bace pod noge ovim specijalcima - kazao je Radović i ponovio da su za stanje u Budvi odgovorni ministarka Suzana Pribilović, Nikola Divanović, Predrag Jelušić i Snežana Kuč.

Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta kazao je da medijima nije dozvoljen ulazak, čime nije ispunjen osnovni uslov - javnost i prisustvo javnosti na sednicama.

- Angažovana je promotivna marketinška agencija Info biro da snima ovaj predizborni skup DPS-a. Oni nemaju legitimitet da donose bilo kakvu odluku, jer sve što budu doneli je pravno neobavezujuće, predstavlja izvršenje krivičnog dela, pravno nasilje, pravnu hajdučiju i završetak lokalnog državnog udara - kazao je Jovanović.

Niko od odbornika vladajuće koalicije iz redova DF, Demokrata, SNP, URA, nije htio da uđe u skupštinsku salu, iako su bili na spisku, i time pokazali da ne daju pravni legitimitet sednici.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč, koju je nova odbornička većina, na nezakonit način, u restoranu kompleksa "Slovenska plaža", imenovala za vd predsednicu parlamenta, zakazala je za deset časova po hitnom postupku prvu sednicu lokalnog palamenta na kojoj će biti birani novi sazivi skupštinskih odbora, ali i formalizovati odluku pojačanog prisustva pripadnika obezbeđenja u Opštini.

Sve vesti iz rubrike region pročitajte ovde.

Odbornici DF-a i SNP-a Đorđe Vujović i Krsto Rađenović zatražili su od privatnog obezbeđenja da se legitimiše, optužujući da je ono preuzelo parlamentarni život u Budvi.

- Šaljemo poruku Dušku Markoviću da posle 15 . minuta stiže 16. - poručio je Vujović.

Vujović je odbio da uđe u zgradu Opštine jer privatno obezbeđenje koje je legitimisalo odbornike, nije htelo da se identifikuje, niti pokaže legitimaciju.

On je kazao da se oseća ugroženo od strane neidentifikovanih lica te telefonom pozvao stanicu policije da pošalje patrolu i uhapsi osobe bez oznaka.

U zgradu Opštine ušlo je svih 17 odbornika "nove većine" i Vladimir Bulatović.

Za 14 časova zakazana je druga sednica na kojoj se bira gradonačelnik i predsednik SO, te razrešava dužnosti potpredsednik Opštine Marko Marković iz Demokrata.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Radio Televizija Budva
Snežana Kuč

Kuč nije uputila zvaničan poziv medijima da prisustvuju sednicama.

U skupštinsku salu Kuč je dozvolila ulaz, kako piše u odluci koju je donela, samo odbornicima lokalnog parlamenta.

Kuč je u dopisu navela da neće biti prenosa sednice i da zbog ograničenog broja mesta u sali i preporukama NKT-a predstavnicima medija nije dozvoljen ulaz.

Prvi put medijima zabranjeno da prisustvuju izboru gradonačelnika.

Predstavnici medija su zatražili od obezbjeđenja da pozove odbornicu DPS-a kako bi im objasnila zbog čega ne mogu da prisustvuju sednici, ali taj zahtev je odbijen.

U skupštinskoj sali se nalazi osoba koja je u samoizolaciji

Lider Demokrata Budve i odbornik Mijomir Pejović kazao je da je među odbornicima u skupštinskoj sali SO Budva osoba koja je u samoizolaciji.

- Molim novinare da provere da li je ta osoba u skupštinskoj sali. Ne dolazi na posao jer je u samoizolaciji, a danas je došla na sednicu - zapitao je Pejović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading