(VIDEO) Crna Gora kao u vreme DAHIJA: Jake snage policije brane Careviću da uđe u opštinu, on im poručuje, "DOLAZIĆU SVAKI DAN, POLICIJA KRŠI USTAV"

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

25.06.2020

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zgrada Opštine Budva danas je zatvorena, nakon jučerašnjih žestokih sukoba policije i građana širom Crne Gore, u toku kojih je bačen suzavac i nekoliko ljudi povređeno. Gradonačelnik Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Krsto Radović zaustavljeni su ispred kordona policije na ulazu u zgradu.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Marko Carević

Carević je oko 7.45 stigao ispred zgrade Opštine, kazao je da ide na posao.

- Tražim zakonski osnov da ne mogu da radim. Krši se Ustav i zakon, posebno od strane policije - kazao je Carević, prenose "Vijesti".

On je kazao da je Opština blokirana, te naglasio da oni nisu rulja nego na izborima izabrana vlast.

Carević je kazao da će svakoga dana dolaziti i pozvao građane da se raziđu.

On je juče priveden zajedno sa odbornicima SNP i DF Krstom Rađenovićem i Đorđijem Vujovićem. Protiv njega je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu podnela Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), okrivljujući Carevića da je zloupotrebio službeni položaj.

Policija će danas sprečavati okupljanja ispred zgrade Opštine, pa su pripadnici Interventne jedinice već oko 7.30 sati desetak građana koji su došli, zamolili da se raziđu.

Specijalni državni tužilac danas dolazi u Opštinu kako bi izuzeo dokumentaciju.

Niko od zaposlenih neće moći ući, osim ukoliko bude neko potreban SDT-u za izuzimanje dokumentacije.

Ispred zgrade je kordon policije, a tu je i nekoliko policijskih vozila.

Snežana Kuč, koju je odbornička većina imenovala za v.d. predsednicu Skupštine opštine, zakazala je za subotu sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik i šef parlamenta, a odbornički saziv razrešiće potpredsednika Marka Markovića iz Demokrata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ŠOK SNIMAK IZ PODGORICE UPRAVO!! BRAVO JUNACI, ZA OVO VAS PLAĆAMO!!!! DIJELITE SVI!!! TEROR!!!

A post shared by Vladislav Dajković (@vladislav_dajkovic) on Jun 24, 2020 at 11:49am PDT

Incidenti širom Crne Gore policija bacala suzavac, povređen mladić

U Bijelom Polju i Nikšiću u sredu uveče su se okupili građani u znak podrške privedenima tokom sinoćnjih incidenata u Budvi.

Pripadnici interventne jedinice pod punom opremom su obezbeđivali ulaz u zgradu Opštine Nikšić. Policija je pozvala stotinak okupljenih građana da se raziđu, nakon čega je krenula da ih potiskuju u okolne ulice centra grada. Prilikom akcije korišćen je i suzavac, prenosi RTCG.

Okupljeni su skandiranjem iskazivali podršku smenjenom predsedniku Opštine Budva Marku Careviću.

U budvanski Centar bezbednosti juče je privedeno 17 osoba zbog učestvovanja u incidentima u toj opštini.

Povređen je jedan mladić i jedan službenik Uprave policije nakon sukoba policije i građana - ka policiji su letele kamenice, gradonačelnik koga je ozakonio “Službeni list” Vladimir Bulatović (Crnogorska) umalo je linčovan pa ga je policija odvela u Centar bezbednosti, nakon što su ga građani nazivali pogrdnim imenima a njegov službeni automobil gađali jajima.

Grupa građana okupila se sinoć i ispred Centra bezbednosti u Podgorici, gde je došlo do incidenata i sukoba sa policijom. Uhapšeno je 18 osoba.

Građani Berana sinoć su blokirali magistralni put Berane - Bijelo Polje, javljaju podgoričke Vijesti.

Grupa učesnika je nakon protesta pred zgradom policije otišla prema manastiru, dok je manji broj njih ostao na kružnom toku.

"Vijesti" pišu da je policija u jednom momentu reagovala zbog ometanja saobraćaja, ali se sve završilo samo na raspravi.

Policija je i u Pljevljima sinoć rasterala nekoliko desetina građana.

Policja je intervenisala nakon što građani nisu poslušali njihov poziv da se raziđu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading