Hapšenja posle litija: Crnogorska policija privodila sveštenike u više gradova

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.06.2020

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle litija održanih zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, crnogorska policija je sinoć u više gradova privodila na informativne razgovore sveštenike Srpske pravoslavne crkve, javljaju crnogorski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U Mojkovcu je priveden sveštenik SPC Aleksandar Krgović, a Mojkovčani su se okupili ispred policije, i poručuju da se neće razići dok ne puste sveštenika, navodi IN4S.

Kako dodaje taj portal uhapšen je i sveštenik Milivoje Jovović sa Žabljaka.

On je priveden posle litije u tom gradu, a građani se okupljaju ispred žabaljčkog odeljenja policije u znak podrške sveštenstvu SPC.

Kako navodi IN4S, pozivajući se na nezvanične izvore, večeras je posle molebana i litije koja je, kako navodi taj portal, održana uz poštovanje svih propisanih mera, sveštenik Milosav Jovanović, koji je prijavio održavanje litije, pozvan da se javi na saslušanje u Centar bezbednosti Bijelo Polje.

Na putu Bijelo Polje-Ribarevine policija je zaustavila automobil kojim je upravljao otac Nikolaj iz Tomaševa, koji je potom priveden u zgradu policije u Bijelom Polju, dodaje IN4S.

Sa ocem Nikolajem i sveštenikom Jovanovićem u Centru bezbednosti je i pravni zastupnik Parohije bjelopoljske Miladin Joksimović.

Takođe je i nikšićkom svešteniku Miodragu Todoroviću uručen poziv na informativni razgovor, a građani su krenuli sa sveštenikom pred Centar bezbednosti u Nikšiću.

Beranska policija poslala je pozive na informativni razgovor članovima crkvene opštine Berane, dodaje još IN4S.

Portal CDM javlja da su sveštenik Milivoje Jovović na Žabljaku, protojerej Miodrag Todorović u Nikšicu i jerej Milosav Jovanović u Bijelom Polju pozvani posle vecerašnjih litija na informativni razgovor u policiju.

Sveštenici daju izjave na okolnosti organizovanja javnih okupljanja mimo mera Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja korona virusa, dodaje CDM.

I podgoričke Vijesti prenose da su na informativni razgovor pozvani Milivoje Jovanović, Miodrag Todorović i Milosav Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading