(FOTO) Usijale se društvene mreže! KOLINDA POKAZALA SREDNJI PRST! Evo šta je isprovociralo bivšu hrvatsku predsednicu

Autor: mediji, Republika

Svet

18.06.2020

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović reagovala je na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o abortusu u slučaju žena koje su silovane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sedila u ćošku i čekala što će “baja” reći - rekla je ona.

- Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak podrške dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju - rekla je bivša predsednica Kolinda Grabar - Kitarović ekskluzivno za Jutarnji list i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

Podsetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa porodicom što će učiniti, a Raspudić je tokom sučeljavanja rekao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Nakon tih je izjava usledila lavina reakcija na društvenim mrežama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading