DODIK: Srpska ima dovoljno novca za lokalne izbore

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2020

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SNSD Milorad Dodik ponovio je da postoji novac za održavanje lokalnih izbora i da je Republika Srpska spremna da na račun Centralne izborne komisije BiH uplati 1,6 ili 1,7 miliona KM, koliko košta njihovo održavanje u Srpskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- To je jedan način. Drugi način je da se na Savetu ministara donese odluka, ali ima nekih koji to neće i zato i nije donesena - rekao je Dodik i dodao da je SNSD uvek bio za to da izbori budu održani, ali da se napravila atmosfera da oni koji ne žele izbore sada odjednom govore kako žele, a drugi ne.

On je istakao da je SNSD vladajuća partija koja insistira na izborima, te da su se iz tog razloga žalili Ustavnom sudu BiH, od kojeg očekuju da se vrati dan izbora na onaj zakonom previđen.

Dodik je podsetio da je CIK odlučio da pomeri održavanje izbora za 40 dana, a ne za 30 kako je to zakonom predviđeno, te upitao zašto članovi Komisije nisu odlučili da se datum održavanja lokalnih izbora pomjeri za 20 dana.

Govoreći o koalicijama na lokalnim izborima u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da se one ne mogu praviti sa SDS i PDP. Prema njegovim rečima, u nekim lokalnim zajednicama može se desiti da se sve tri stranke - SNSD, DNS i SP pojave sa svojim kandidatima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading