GRATIS VIRUS ZA TURISTE: Ponuda Crne Gore gostima u ovoj letnjoj sezoni

Autor:

Svet

10.06.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažov, lažovčina, Milo Đukanović. Nije preterivanje, s obzirom na to šta je sve crnogorski režim sa večitim vladarom na čelu spreman da izmisli i montira ne bi li privukao turiste.

Slika i prilika: Jedna od plaža u Crnoj Gori

Fama o koronafri destinaciji kojom su se Crnogorci reklamirali širom Evrope srušila se kao kula od karata nakon što su tu zemlju Nemačka, Holandija i još neke države stavile na crnu listu za putovanje svojih građana. I to pod jasnim obrazloženjem da su vlasti u Podgorici od početka epidemije lažirale podatke o broju testiranih i zaraženih virusom KOVID-19. U isto vreme, podsetimo, Đukanovićeva vlast sramno je zabranila državljanima Srbije ulazak u Crnu Goru.

Ta tema svakako je već apsolvirana, ali ako je neko iz Srbije, uprkos svemu, dovoljno mazohista da ipak poželi da letuje u Crnoj Gori, trebalo bi svakako da zna da je demaskirana još jedna Milova fatamorgana. Reč je o nebulozi kojom je Crna Gora samu sebe proglasila ekološkom državom i tako se promoviše otkako je postala samostalna. Takva odredba uneta je čak i u ustav.

Srušili konak manastira SPC

Milo Đukanović kreće u odmazdu. Crnogorske vlasti juče ujutru srušile su konak Manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj Gori. Po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije, angažovana je privatna firma iz Nikšića. Sveštenici SPC istakli su da je ovo odgovor vlasti u Podgorici na najavu da se masovne litije u Crnoj Gori nastavljaju 14. juna.

Ipak, Indeks ekoloških performansi (EPI), koji slovi za najrelevantnije svetsko istraživanje o ekologiji, iza kojeg stoje Ujedinjene nacije, svrstao je Crnu Goru tek na 74. mesto liste ekoloških zemalja. Ispred su gotovo sve države regiona - Slovenija, Hrvatska, Srbija, Albanija... Pre samo četiri godine Crna Gora je bila na 47. mestu te liste. To u prevodu znači da je Milova država dvostruko zagađenija, prljavija, devastiranija nego 2016. To se, naravno, odnosi i na more i morsku obalu.

Prema listi EPI, od zemalja regiona Slovenija je na 18, Hrvatska na 34, Srbija na 45. i Albanija na 62. mestu. Prvo mesto zauzela je Danska, zatim sledi Luksemburg, dok se na trećem mestu našla Švajcarska.

Dakle, čak i da poverujete da u Crnoj Gori nema korone, tamo vam sigurno prete mnoge druge bolesti i infekcije. Uostalom, sada je jasnije zašto su se turisti prethodnih godina masovno žalili na proliv, bolove u stomaku, crvenilo kože i ostale tegobe koje nisu imali pre dolaska na letovanje.

Pa ko voli, nek izvoli...

Ekološka lista

1. Danska

2. Luksemburg

3. Švajcarska

Region na listi

18. Slovenija

34. Hrvatska

45. Srbija

62. Albanija

74. Crna Gora

Šta obrađuje indeks EPI

1. Kvalitet vazduha

2. Dostupnost i kvalitet vode

3. Rizike po zdravlje

4. Tretman otpadnih voda

5. Uništavanje šumskih resursa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading