Amfilohije najavio nastavak održavanja litija u Crnoj Gori od 14. juna

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizovane litije Mtropolije crnogorsko primorske biće nastavljene 14. juna širom Crne Gore, a mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne vrkve Mihailo traži od vlasti da ih zabrani.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mitropolit Amfilohije

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kaže da su se za održavanje litija "pojavili neki novi razozi", o kojima će javnost detaljnije biti obaveštena za dva-tri dana.

Litije je juče najavio i mitropolit Amfilohije, a mitropolit nekanonske CPC Mihailo je to protumačio kao "poziv građanima da se dignu na ustanak protiv državnog uređenja" i pozvao crnogorsku administračiju da ih blagovremeno zabrani.

Mihailo je, preneo je portal RTCG, apelovao na građane da ne učestvuju u litijama MCP jer, kako tvrdi, dovode u pitanje i svoj život.

On je, kaže, zabrinut zbog najavljenih novih okupljanja zbog opasnosti od masovnog širenja zaraze korona virusa, kojeg u Crnoj Gori inače nema, ali i zbog, kako kaže, indolentnog postupanjja nadležnih institucija.

Gojko Perović ne želi detaljnije da govori koji su to novi razlozi za održavanje litija, a rekao je samo da se novina tiče pregovara sa vladom i njenog ponašanja prema Zakonu o slobodi veroispovesti i prema njima.

Iz vlade se još nisu oglasili povodom najavljenog nastavka litija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading