Ustaša ustaši oči ne vadi: Sud odlučio da poklič "za dom spremni" u Thompsonovoj pesmi nije prekršaj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.06.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poklič "za dom spremni" na početku Tompsonove pesme "Bojna Čavoglave" nije prekršaj - odlučila je danas velika većina sudija Visokog prekršajnog suda na opštoj sednici tog suda.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Na nju su bile pozvane sudije svih odeljenja tog suda, a odazvalo ih se, kako prenosi Jutarnji.hr, devetnaest. Od devetnaest prisutnih sudija, čak četrnaest ih je glasalo za stav da je taj poklič na početku Tompsonove pesme dopušten, četvoro je zauzelo stav da je javna upotreba tog pokliča uvek i u svim okolnostima pa i u Tompsonovom slučaju protivzakonita i predstavlja prekršaj dok je jedan sudija ostao suzdržan.

Time je više od dve trećine sudija Visokog prekršajnog suda potvrdilo kontroverznu presudu koju je u novembru prošle godine donelo veće tog suda.

Temeljem te presude koju je danas podržala velika većina sudija Visokog prekršajnog suda Marko Perković Tomson će poklič "za dom spremni" i dalje moći neometano da uzvikuje na koncertima u Hrvatskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading