Vladika Joanikije: Litije nisu pretnja ni ucena! Više me zabolelo prebijanje omladine, nego moje hapšenje!

Autor: Tanjug

Svet

31.05.2020

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epoiskop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je danas da litije koje Srpska pravoslavna crkva organizuje zbog Zakona o slobodi veroispovesti nisu ucena ili pretnja, već jedini način da javno izrazi nezadovoljstvo takvim aktom.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

- Za nas je taj zakon nepostojeći jer ga ne priznaju ni narod, ni Crkva. Međutim, mi nemamo nikakav drugi način da izrazimo nezadovoljstvo i opravdani bunt, osim da izađemo na ulicu i da javno, na miran i dostojanstven način, izrazimo protivljenje zbog takvog zakona - poručio je vladika za podgorički Dan.

On je rekao da ga je u vreme dok je bio u pritvoru najviše bolelo to što je protiv ljudi koji su tražili njegovo oslobađanje primenjena sila i ustvrdio da su prethodno na proteste ubačeni provokatori.

- I to je sramno što se dešava u Crnoj Gori da se na takav način stvara zavada. To su vrlo odvratne metode, po 100 puta oprobane i u komunističko vreme, a koje se, nažalost, produžavaju i u naše vreme. Nikako ne mogu da shvatim, ali ni da oprostim, prebijanje omladine i ubacivanje provokatora. To me je mnogo više zabolelo nego moje pritvaranje - naglasio je Joanikije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading