DODIK OPOZICIJI: Ružni ste dok zviždite

Autor: blic.rs

Svet

17.10.2017

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se pojavio u Narodnoj skupštini RS baš u trenutku kada je trajala pauza i kada se nije znalo da li će sednica parlamenta biti nastavljena u naloj ili velikoj sali.

RepublikaFoto: Tanjug
NIje naseo na provokaciju: Milorad Dodik

Novinarima je ubrzo otkrio zašto se pojavio baš u tom trenutku, ali nije objasnio kako se tu gotovo istovremeno našla i premijerka Željka Cvijanović.

- Po Ustavu, predviđeno je da predsednik RS može da bude predlagač određenih zakona. Ja sam ranije predložio Predlog zakona o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja. Iz tog razloga sam večeras ovde. Sada je rasprava završena o toj tački. Uveren sam da će biti usvojena i da je to za dobrobit deci i porodicama. Uneće reda, a ne haotično skupljanje za decu - rekao je Dodik.

On je naveo da u Fond već u prvoj godini može da se skupi više od 6 miliona KM, prenosi Srna.

Na pitanje novinara kako komentariše dešavanja u parlamentu, Dodik je pitao: "Šta se dešavalo?".

Na novinarsku konstataciju da je došlo do blokade rada Skupštine, predsednik RS je odgovorio:

- To nije vest. Vest je da radi skupština. Radi u zgradi Skupštine. A to što je u Maloj sali je isključivo iz pristojnosti. Neki koji su mislili da će se primeniti neke mere represije, fizičko iznošenje koje bi bile atraktivne novinarima, nisu to doživeli. Kao pristojni ljudi prešli smo u Malu salu.

Da je ipak bio dobro upućen u ono što se dešavalo tokom dana u parlamentu pokazuje komentar na potez opozicije da pištaljkama nakratko prekine sednicu.

- Razumem da je za potrebe medija atraktivnije poslati priču o pištaljkama. Neka se oni sami pogledaju kako ružno izgledaju kada pište. To je njihov problem i ja ih ohrabrujem da rade na ovaj način - rekao je predsednik Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading