Milo i ustaše zajedno u borbi protiv Srbije!

Autor:

Svet

29.05.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto li nas ovo nije iznenadilo? Nakon što je Crna Gora stavila Srbe na crnu listu zemalja čijim državljanima nije dozvoljen ulazak zbog navodne opasnosti od korone, isto je juče učinila i Hrvatska. I kao što je to pre nekoliko dana sa ciničnim osmehom saopštio crnogorski premijer Duško Marković (mada se zna da iza svega stoji pravi gospodar Crne Gore Milo Đukanović), tako je u Zagrebu učinio i njegov kolega Andrej Plenković.

Milo Đukanović

Iz Podgorice je juče stigla zvanična potvrda da Srbija nije na listi zemalja čiji građani mogu da idu u Crnu Goru, što smo manje-više i očekivali iako su iz usta crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića stizali donekle drugačiji tonovi, koji su nagoveštavali mogući preokret. Istovremeno, BiH je saopštila da otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Najmanje zaraženih dosad

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 25 novih slučajeva korone. S obzirom na to da je testirano gotovo 5.000 ljudi, ovo je više nego ohrabrujući procenat (0,55 odsto), što praktično znači da smo na kraju epidemije, kako je juče naveo i dr Predrag Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

Politički analitičar Dragomir Anđelković konstatovao je da antisrpska regionalna internacionala ponovo kao da kreće u ofanzivu.

- Ekstremisti na antisrpskim pozicijama iz regiona se povezuju - rekao je Anđelković i podsetio na nedavnu makedonsku poštansku marku sa kartom "velike Hrvatske", puštanje Tompsonovih pesama na crnogorskim državnim medijima i učestale razgovore crnogorskih zvaničnika i zvaničnika lažne države Kosovo.

On je izjavio da su ti antisrpski ekstremisti toliko zabrinutiji koliko Srbija jača i poboljšava međunarodnu poziciju jer za njih je najbolja izolovana i slaba Srbija.

- Čim Srbija polako gradi međunarodne pozicije, onaj deo sveta koji je podržavao Podgoricu ili Prištinu menja stav. Ovo je očajnički pokušaj, ali ne treba to potceniti jer su oni u stanju da izazovu ozbiljne ekscese, pa i tragediju u regionu - ocenio je Anđelković.

Ambasador CG: Prvo je u Crnoj Gori počelo prebrojavanje krvnih zrnaca

RepublikaFoto: youtube.com/OtvoreniStudio
Tarzan Milošević

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević poručio je juče da on više ne bi bio na tom mestu kada bi Crna Gora imala poteze usmerene protiv Srbije.

- U interesu je građana Crne Gore da granice sa Srbijom budu otvorene i očekujem da će se u narednih 10 dana sve rešiti. Mi smo bratski narod, niko neće imati problem da dođe - kazao je Milošević.

Na pitanje da li se prebrojavanjem krvnih zrnaca - ko je Srbin, a ko Crnogorac - počelo u Crnoj Gori, on odgovara potvrdno, ali objašnjava da to nije inicirala vlast Crne Gore:

- Prebrojavanje Srba nije inicirao niko iz vlasti Crne Gore. Nemamo nijedan razlog da se nekome zabrani da se izjasni kako se oseća.

Stvar je juče začinio i Marin Radica, punoletni sin gradonačelnika Visa Ivice Radice iz vladajućeg HDZ. On se fotografisao pored grba fudbalskog kluba Hajduk sa podignutom desnicom u prepoznatljivom nacističkom pozdravu.

Kako kaže predsednik Veritasa Savo Štrbac, i Crna Gora i Hrvatska preživljavaju od turizma, što znači da je mržnja kod njih jača od razuma i ekonomske računice.

- To su strašne stvari. Mržnja je iracionalna i nema logično opravdanje - ocenjuje Štrbac. 

Sve mu oprostio: Sveštenik na Bajramu kod napadača

Ovakvi su srpski sveštenici. Otac Nikola posetio je za Bajram porodicu mladića koji ga je napao.

- Poziv da budem njihov gost doneo mi je mir u srcu.

Prethodno je otac Nikola na sudu oprostio napadaču, a potom je i platio njegovu novčanu kaznu jer je ovaj bez para.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading