CRNOGORSKI PREMIJER MARKOVIĆ: Nastavak razgovora sa SPC kada se steknu uslovi

Autor: Tanjug

Svet

25.05.2020

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovori Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) o Zakonu o slobodi veroispovijesti biće nastavljeni kada se za to steknu uslovi, izjavio je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duško Marković

On je na konferenciji za novinare u Podgorici rekao da je dobio pismo od MCP i predlog za nastavak razgovora i naveo da se tim povodom čuo s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem uoči 12. maja, prenosi RTCG.

- Razgovori mogu da teku samo onda kada se stvori dobar i povoljan ambijent u punom poverenju i spremnosti i jedne i druge strane da se razgovor vodi u dobrom duhu, a ne putem ucena - rekao je Markovih.


On je kazao da je video pojedine najave da će, ako ne počne dijalog, odmah početi protestne litije.

- Ako javna okupljanja budu dozvoljena, sutra neka krenu s litijama. Neka niko ne plaši litijama - istakao je Marković i ponovio da litije neće biti razlog da Vlada menja svoju politiku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading