Drama kod ostrva Sveti Stefan: Iz podivljalih talasa spaseni muškarac i dvoje dece!

Autor: novosti.rs

Svet

22.05.2020

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac i dvoje maloletne dece spaseni su u noći između četvrtka i petka kod Svetog Stefana, u trenucima dok su udari severnog vetra iznosili i do 35 čvorova, a talasi imali visinu i do tri metra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su bili u motornom čamcu, a brzom intervencijom spasilačkog tima Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) spaseni su od nepredvidivih ćudi mora.

- U 22:41 dežurni operateri na Pomorsko operativnomcentru UPSUL primili su informaciju od kolega iz Sektora granične policije Budva da je potrebna hitna asistencija čamcu tipa ''Guc'' dužine osam metara, u kojem su bili jedna odrasla muška osoba sa dvoje maloletne dece uzrasta od šest i sedam godina. Čamac je bio vezan na bove sa tegovima, koje su usled veoma jakog severnog vetra popuštale, te je pretila opasnost da se nasuče o zidine starog grada ostrva Sveti Stefan - saopštili su medijima iz UPSUL.

U ovoj godini, kako navode u UPSUL, ovo je prva ozbiljnija akcija koju je sprovela Služba traganja i spašavanja koja radi u sklopu Sektora sigurnosti plovidbe UPSUL.

- Akcijom je dokazana dobra pripremljenost posade i kvalitetno urađen servis plovila. Spremno dočekujemo predstojeću nautičku i turističku sezonu, sa nadom da bude što manje ovakvih situacija, naveli su iz Uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading