Potraga za ubicama Slaviše Ćuluma, u fokusu svi sa kojima je bio u sukobu

Autor: Blic

Svet

16.05.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori MUP RS priveli su i saslušali više osoba za koje sumnjaju da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma (36), koji je u petak izrešetan u "golfu 6" nedaleko od svoje kuće u Dragočaju kod Banjaluke.

RepublikaFoto: youtube.com/ Hayat Media BiH
Foto: Ilustracija

U fokusu istrage su osobe s kojima se Ćulum ranije sukobljavao, kao i njima bliski ljudi. Svima se proveravaju alibiji za vreme kada je zločin počinjen. Među saslušanima je Jovan Jošilo, koji je ranjen u vatrenom obračunu s Ćulumovom ekipom 24. aprila 2010. godine, kada je u samoodbrani ubio Slavišinog mlađeg brata Nedeljka Ćuluma, za šta je pravosnažno oslobođen krivice. Raspisana je i potraga za Sinišom Šakićem zvanim Kinez, koji se s Ćulumom takođe sukobio 2010. godine, pišu "Novosti".

- Jošilov alibi se proverava, dok je Šakić trenutno nedostupan istražnim organima i navodno od aprila ne boravi u Banjaluci. Niko još nije osumnjičen za zločin, ali se ispituju sve osobe koje su interesantne za dalju istragu - rekao je izvor blizak istrazi.

 U okviru istrage izvršeni su pretresi na 13 lokacija, koje koristi osam osoba, u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. U toku su kriminalističke obrade nad više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Ćuluma - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Uviđaj u Dragočaju okončan je tek oko 13 časova. Policijske patrole i dalje su bile prisutne oko Ćulumove kuće gde su, u potrazi za tragovima, pretraživali teren. Prvi rezultati uviđaja ukazuju na to da je na Ćuluma pucano iz jedne automatske puške, te da su ga ubice u zasedi čekale na makadamskom putu nedaleko od kuće u kojoj je živeo s majkom.

Slaviša Ćulum je učestvovao u više tuča i pucnjava, a zajedno sa Sinišom Šakićem 2009. je uhapšen zbog pokušaja pljačke benzinske pumpe "Čejić petrol" kod Srpca. Iz zatvora je izašao 2010. godine i krajem februara se sukobio sa Šakićem, dotadašnjim prijateljem, iz nerazjašnjenih razloga.

POTRAGA ZA MOTOCIKLOM

Ubice su u zločinu koristile motocikl za kojim je policija i u subotu aktivno tragala. Potraga je, kako saznajemo, usmerena prema opštini Gradiška, gde su ubice pobegle. MUP RS je objavio snimak i fotografije dve osobe na motociklu, navodeći da se radi o izvršiocima ubistva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading