Drama u Crnoj Gori posle hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva policija bacila suzavac i uhapsila još ljudi

Autor: Republika

Svet

13.05.2020

12:56 >> 13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika u Nikšiću, ali i privođenja sveštenstva u Tivtu i Bijelom Polju, u Crnoj Gori je nastavljen obračun režima sa neistomišljenicima - počela su privođenja građana u Beranama, međutim, u znak protesta započela je i blokada puteva, a iz minuta u minut stižu reakcije na sulude poteze vlasti u Podgorici.

RepublikaFoto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Foto: Ilustracija

15.25 -  Priveden je i crnogorski analitičar Boško Vukićević.

15.20  - Krivične prijave protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića

Policija je podnela krivične prijave protiv poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića zbog sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Mandić je 6. maja prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

14.34 - Nekoliko osoba uhapšeno je na blokadi regionalnog puta Berane – Andrijevica, policija je razbila blokadu bacivši suzavac, prenose crnogorski mediji.

14.30 - Nekoliko osoba uhapšeno je na blokadi regionalnog puta Berane – Andrijevica, policija je razbila blokadu bacivši suzavac, prenose crnogorski mediji.

Kako je prenela RTCG, uhapšeno je više osoba tokom intervencije policije, dok "Vijesti" navode da je policija bacila suzavac.

Meštani Andrijevice započeli su blokadu u znak protesta zbog hapšenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve i episkopa Joanikija.

Veliki broj građana Andrijevice od 11 sati držao je u blokadi magistralni put Berane - Andrijevica - Plav. Blokada je napravljena automobilima na ulazu u Andrijevicu, kod bivše fabrike "Soko Štark".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading