TORTURA ŠIROM CRNE GORE: Hapšenje sveštenika i "nepodobnih" građana i u Tivtu i u Bijelom Polju

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

12.05.2020

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bijelom Polju je policija posle veličanstvenog mirog protesta građana koji su protestovali zbog šikaniranja sveštenik Eparhije budimljansko-nikšićke, ali i bahatog ponašanja policije koja maltretira vernike prilikom odlaska na službe božije u hramove SPC, počela se privđenjem sveštenika i "nepodobnoh" građana.

RepublikaFoto: youtube.com/Ostrog Tv Studio
Foto: Ilustracija

Na ''informativni razgovor'' privedeni su bjelopoljski paroh, protojerej stavrofor Darko Pejić, starešina Crkve Svetih apostola Petra i Pavla gd eje nastalo Miroslavljenov jevanđeqe i sveštenih Siniša Janković.
    

Uhapšen je i aktivista DF i predsednik omladine Dmeokratske narodne partije radovan Rakočević, koji je ''osumnjičen'' da je organizator okupljanja oko 2.000 Bjelopoljaca.

Režim  Crne Gore nastava progon sveštenstva Srpske pravoslavne crkve. Nakon što je nikšićka policija privela vladiku Joanikija i sveštenstvo, u Tivtu je večeras priveden otac Miajlo Backović.


- Braćo i sestre Miholjske, Tivćani, naš duhovni otac, drug, brat Miajlo nalazi se u stanici policije Tivat. Razlog je litija Sv. Vasiliju Ostroškom koju je Boka odslužila u automobilima. Oca Miajla upravo vode pred sud za prekršaje - saopštila je Iva Bajković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading