PONOVO KREĆU LITIJE U CG?! Mandić: Bićemo večeras u Nikšiću

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2020

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić još jednom je iz Skupštine danas pozvao građane da prisustvuju litiji u Nikšiću. On je poručio da je Cetinje našeg vremena grad Nikšić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

- Cetinje našeg vremena je Nikšić. Večeras je litija u Nikšiću, obilježavana godinama i siguran sam da će oni koji su danas Cetinje našeg vremena večeras u 18 sati znati da odaju počast i iskažu poštovanje prema zaštitniku grada Nikšića, a to su građani Nikšića, kojima će se pridružiti poslanici DF-a. Bićemo večeras u Nikšiću i pozivam sve one dobre ljude koji poštuju Sv. Vasilija Ostroškog, koji znaju šta je naše utemeljenje i koji znaju šta je put kojim treba da idemo, da taj današnji Nikšić, koji je daleko nadvisio današnje Cetinje, odgovori onome što su bili preci današnjih Cetinjana - rekao je on.

Lider Nove je kazao da mu i u sopstvenom klubu, kako je naveo, kažu da je preoštar prema Cetinju.

- Nijesam ja preoštar prema Cetinju, žao mi je jedino što preci današnjih Cetinjana, onih pet brata, pet Martinovića i Vuk Borilović i svi oni o kojima pjeva svjetorodna dinastija Petrovića, ne mogu da ustanu i malo porazgovaraju sa vlastitim potomcima. Mislim da bi bio interesantan dijalog sa kojim bi se mogli suočiti današnji potomci kada bi ih pogledali njihovi veliki i slavni preci - kazao je on.

Na kraju je imao i poruku za Nikšićane:

- Cetinje našeg vremena - Nikšić. Vjerujemo u vas, Nikšićani. Vjerujemo da ćete večeras dati odgovor kakav očekuje čitava Crna Gora - poručio je Mandić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading