Premijer Severne Makedonije smenio Savet za filateliju, sramotna NDH markica poništena

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.05.2020

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija 24
Oliver Spasovski

On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je S. Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

- Ja sam se pre dva sata čuo sa predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet - rekao je Jaćimović.

- I srpski član Predsedništva BiH bio je u poseti Severnoj Makedoniji gde je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsedniku te zemlje da poseti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Severne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dve države i siguran sam da će tako i ostati - rekao je on.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading