PAD AVIONA KOD ZADRA: Plenković usvojio ostavku ministra odbrane

Autor: blic.rs, Republika

Svet

08.05.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je prihvatio ostavku ministra odrane Damira Krstičevića, podnesenu nakon što su dva pilota poginula u padu vojnog aviona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Andrej Plenković

Plenković je rekao da je ostavku prihvatio jer ceni Krstičevića, a na zato što smatra da odgovoran za jučerašnju nesreću kod Zadra.

- Ne vidim kako bih mogao na bilo kakav način povezati njegovu političku odgovornost sa činjenicom da se srušio taj avion, ali iz razgovora sam razumeo da ga je ova situacija izrazito pogodila - rekao je Plenković nakon četvoročasovnog sastanka sa Krstičevićem u Banskim dvorima.

On je rekao da je ostavku prihvatio, s obzirom na to da Krstičevića ceni kao čoveka i prijatelja, prenosi "Indeks".

Krstičević je juče podneo ostavku na ministarsku funkciju nakon što se kod Zadra srušio školski avion u kojem su poginula dva pilota.

On je rekao da je formirao komisiju koja će detaljno istražiti ovaj događaj.

Načelnik Glavnoga štaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj rekao je da je do pada aviona došlo tokom redovnog leta na području Biljna Donjih i da razlozi nisu poznati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading