Crna Gora od sutra popušta mere, ali maske ostaju obavezne

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.05.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori će sutra stupiti na snagu nove ublažene mere za sprečavanje širenja korona virusa, počinju da rade stomatolozi, taksisti, frizeri i teretane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iz Insituta za javno zdravlje saopšteno je da će od sutra svi biti obavezni da maskom, maramom - pamučnom ili nekom drugom, prekrivaju usta i nos kad god su u javnom zatvorenom prostoru - prodavnicama, bankama, poštama, frizerskim i kozmetičkim salonima...

Novim merama propisano je da je poslodavac obavezan da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je saopšteno iz Vlade, od sutra će biti omogućen rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija.

Biće omogućen rad gradskog taksi prevoza, lokalnog javnog gradskog prevoza u jedinicama lokalne samouprave u kojima Institut za javno zdravlje nije registrovao slučajeve zaraze korona virusom, kao i odlazak građana u kuće/vikendice i na porodična poljoprivredna gazdinstva.

Propisano je i da su privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo, uključujući i zelene pijace obavezni da obezbede na ulasku/izlasku iz objekta potrošačima sredstva za dezinfekciju ruku.

U taksi vozilima mogu da budu najviše dve osobe koje su smeštene na zadnjem sedištu vozila i da one i vozač nose zaštitne maske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojkan

07.05.2020 08:34

Nije dovoljno samo staviti masku i rukavice i onda smo bezbedni treba odrzavati higijenu pogotovo u zgradama.Najbolje je taj posao poveriti nekoj profesionalnoj firmi poput Invekte da to odrade kako valja.